HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Χαλαρώσαμε» προειδοποιούν οι επιδημιολόγοι - Πιθανό δεύτερο κύμα και νέο lockdown

Το κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες με φόντο την άρση των μέτρων περιορισμού σημειώνοντας ότι δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό.

Είναι θετικό ότι πάμε καλά, ότι έχουμε λίγα περιστατικά αλλά με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να μπούμε στο κλίμα και στη λογική ότι με την πανδημία τελειώσαμε, υπογράμμισε μιλώντας στο Σκάι το μέλος της επιτροπής των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος, εκφράζοντας την ανησυχία του για το γεγονός πως υπάρχει μια διάχυτη χαλάρωση πλέον.

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «μπορεί να πάει εξαιρετικά καλά το θέμα του κορωνοιού αρκεί να εφαρμόζονται με συνέπεια τα ήπια μέτρα που έχουν δηλωθεί δηλαδή η απόσταση, η υγιεινή των χεριών κλπ. Διαφορετικά υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα: είτε μεγάλο κύμα, είτε lockdown».

Παρέπεμψε μάλιστα και στην προειδεοποίηση της διευθύντριας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) ότι είναι θέμα χρόνου του δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο, όπως ο ίδιος δήλωσε, μπορεί να είναι και προ του φθινοπώρου.

«Το γεγονός του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την μικρή κυκλοφορία του ιού ωστόσο είναι σε κυκλοφορία» υπογράμμισε.

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως υπάρχει τρόπος να ανοίξουν με ασφάλεια και ο τρόπος αυτός είναι να ανοίξουν με την τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί και θα δοθούν λεπτομερέστερα και είναι πολύ καλός καιρός για να ανοίξουν τα σχολεία

Χθες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας χτύπησε «καμπανάκι» για βέβαιη επάνοδο του κορωνοϊού και ξεκαθάρισε ότι στο μέλλον κάποια μέτρα μπορεί να υιοθετηθούν εκ νέου.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια