HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυτά πρέπει να κάνουμε: Τι ισχύει για υγιεινή χεριών, αποστάσεις και χρήση της μάσκας σε κάθε χώρο [εικόνες & pdf]

Η Υγειονομική Επιτροπή με ανακοίνωση της γνωστοποίησε τι ισχύει από εδώ και πέρα για την υγιεινή χεριών, τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε και την χρήση της μάσκας, ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα ορίστηκε τι ισχύει για όσα πρέπει να γνωρίζουμε αναφορικά με την χρήση της μάσκας, τις αποστάσεις και την υγιεινή σε: γραφεία, σχολεία, Πανεπιστήμια, φροντιστήρια, χώρους λατρείας, καταστήματα εστίασης, σούπερ μάρκετ και μαγαζιά τροφίμων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ασανσέρ, ανοιχτούς χώρους, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής.

Μάλιστα, διευκρινίστηκε και από τον Στέλιο Πέτσα ότι οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωτικές μόνο για το προσωπικό. «Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθούν οι πίνακες με τις οδηγίες Δημόσιας Υγείας (υγιεινή χεριών, αποστάσεις, χρήση μάσκας) στις βασικές κατηγορίες δημόσιων χώρων, με βάση τις τελικές κατευθύνσεις που εγκρίθηκαν χθες από την Υγειονομική Επιτροπή:



Με σύνθημα «προστατεύστε εσάς και τους γύρω σας, μειώστε τον κίνδυνο λοίμωξης από τον νέο κορονωϊό», η Υγειονομική Επιτροπή, δημοσίευσε αναλυτικές οδηγίες για την χρήση μάσκας, καθώς και πώς μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας υφασμάτινα μάσκες.

Οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας
Δείτε αναλυτικά εικόνες από τις οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας:

















ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια