Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Reuters: Η αύξηση των μετακινήσεων με ποδήλατα θα μπορούσε να περιορίσει την μετάδοση του κορονοϊού

Τα ποδήλατα θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, αναφέρει το Reuters.

Οι κυβερνήσεις παροτρύνουν τους πολίτες να αποφεύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μειωθεί η μετάδοση του θανατηφόρου ιού.

Η Βρετανία ενθαρρύνει τώρα τους πολίτες να αξιοποιήσουν τα ποδήλατα τους. Αυτό το μέτρο περιλαμβάνεται στο ταμείο έκτακτης ανάγκης 250 εκατ. λιρών (308 εκατ. δολάρια) που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στη Γαλλία, όπου φιλοξενείται ο πιο διάσημος αγώνας ποδηλάτων στον κόσμο, η κυβέρνηση σκοπεύει να επενδύσει 20 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και την επιδότηση των δίκυκλων. Επίσης, στη Γαλλία και στη Βρετανία θα δημιουργηθούν περισσότερες προσωρινές λωρίδες αποκλειστικής μετακίνησης με ποδήλατα.

Στο 'Αμστερνταμ και σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ευρώπης, υπάρχει ήδη η κατάλληλη υποδομή για την χρήση των ποδηλάτων.

Οι πολίτες προσπαθούν να αποφύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να τηρήσουν τις οδηγίες για κοινωνική απόσταση.

Από την αύξηση της χρήσης των ποδηλάτων ευνοούνται οι κατασκευαστές ποδηλάτων σε όλο τον κόσμο.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων γνωστής μάρκας αυξήθηκαν κατά 48% από το τέλος Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου, ενώ στη Βρετανία σημείωσαν άνοδο 184% από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος Απριλίου.

Η πανδημία προκάλεσε επίσης αύξηση των πωλήσεων ποδηλάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εκτιμούν ότι η αποφυγή των μέσων μαζικής μεταφοράς θα συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων των αυτοκινήτων. Από την πιθανολογούμενη αύξηση θα μετριαστούν οι οικονομικές ζημίες που σημειωθήκαν κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Οι πωλήσεις της Volkswagen στην Κίνα αυξήθηκαν πάνω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, λόγω των νέων αγοραστών που επιδιώκουν να αποφύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, δήλωσε ο Juergen Stackmann, υπεύθυνος για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ επιβατικών αυτοκινήτων στη μάρκα VW.


Πηγή


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.