Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Εξοργιστικό βίντεο: Τουρίστας στην Ταϊβάν πατά πάνω σε χελώνα την ώρα που κάνει snorkelling

Σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο, που δείχνει έναν τουρίστα να πατά πάνω σε μια θαλάσσια χελώνα, σαν να βρίσκεται πάνω σε ένα hoverboard.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Απριλίου. Ο νεαρός τουρίστας μαζί με την παρέα του κωπηλατούσε στα ανοικτά των ακτών του νησιού Lambai στην Ταϊβάν, όταν το όμορφο θαλάσσιο πλάσμα εμφανίστηκε να κολυμπά από κάτω τους.

Πλάνα από έναν κολυμβητή που βρισκόταν ταυτόχρονα στην περιοχή δείχνει, πώς ένας από τους τουρίστες φτάνει κάτω για να χτυπήσει το κέλυφος της χελώνας της πράσινης θάλασσας. Στη συνέχεια, χαμηλώνει τα πόδια του και στέκεται πάνω στην άτυχη χελώνα σαν να πατά πάνω σε hoverboard. Η κακοποιημένη χελώνα φαίνεται να βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς χρησιμοποιεί τα πτερύγια της για να στηριχθεί σε ένα κοντινό βράχο.

Δείτε το βίντεο με τον τουρίστα να πατά πάνω στη χελώνα:
O Marco Weizhong, που κατέγραψε το βίντεο με μια GoPro υποβρύχια κάμερα, φαίνεται να προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του τουρίστα που έκανε snorkelling, για να τον εμποδίσει να βλάψει τη χελώνα.

Στη συνέχεια κολυμπάει και φωνάζει στον τουρίστα, λέγοντάς του να σταματήσει. Όπως είπε ο Marco, σοκαρίστηκε όταν είδε το περιστατικό και το ανέφερε στο Γραφείο Τουρισμού της Ταϊβάν για έρευνα.

«Δεν θα σταθώ και θα παρακολουθήσω αυτήν την αηδιαστική συμπεριφορά. Όλοι πρέπει να σεβόμαστε την άγρια φύση και να προστατεύουμε το περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.Ο άνδρας είπε ότι ο ξεναγός καθοδήγησε την ομάδα του προς τις χελώνες.

«Όχι μόνο οι τουρίστες άγγιξαν τις χελώνες, αλλά μάλιστα την πάτησαν με τα πόδια τους. Ως λάτρης των ωκεανών, δεν μπορώ πραγματικά να ανεχτώ αυτό το είδος της συμπεριφοράς. Έστειλα επιστολή αναφοράς στην κυβέρνηση, αλλά έλαβα μια ειδοποίηση που έλεγε ότι επειδή δεν είναι αδίκημα που συμβαίνει ενεργά, θα είναι δύσκολο για αυτούς να τους τιμωρήσουν αναδρομικά», είπε και πρόσθεσε:

«Ως εκ τούτου, θέλω να προσπαθήσω να σταματήσω αυτήν τη συμπεριφορά με τη δύναμη της κοινής γνώμης και να καλέσω το κοινό να σεβαστεί την άγρια φύση και να προστατεύσει το περιβάλλον».

Σε απάντηση στο παράπονο και την οργή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Διοίκηση Ναυτικής Περιπολίας αργότερα είπε ότι θα παρακολουθήσουν την περιοχή και θα αναζητήσουν τον άγνωστο τουρίστα που στάθηκε πάνω στη χελώνα.

Σύμφωνα με το νόμο για την προστασία της άγριας ζωής της Ταϊβάν, οι παραβάτες που παρενοχλούν, κυνηγούν ή σκοτώνουν ζώα, μπορούν να φυλακίζονται έως και δύο χρόνια και να πληρώνουν πρόστιμα έως 300.000 NTD (νέο δολάριο Ταϊβάν).
Πηγή


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.