HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τουρισμός στην Πιερία και υγεία – Διαβάστε ποιος είναι ο σχεδιασμός της φετινής σεζόν από την 3η ΥΠΕ

Με όλη την κουβέντα περι τουρισμού στην Πιερία, και με όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, το θέμα της Υγείας, ειδικά στις αμιγώς τουριστικές περιοχές της Πιερίας είναι ένα σοβαρότατο θέμα που δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να περάσει στα… «ψιλά» της επικαιρότητας.

Μια και είμαστε ο Νομός με τα λιγότερα κρούσματα κορονοϊού, (και είμαστε και περήφανοι γι’ αυτό), και θέλουμε λίγο – πολύ α γίνει και η «σημαία μας» ή το τουριστικό μας σλόγκαν γι’ την φετινή σεζόν, καλό θα ήταν να το κρατήσουμε έτσι και για την συνέχεια.

Αυτό προφανώς σκέφτηκαν και οι αρμόδιοι της υγείας αλλά και την Πιερίας και δημιούργησαν έναν εξαιρετικό σχεδιασμό για τις τουριστικές περιοχές της Πιερίας, όπου φυσικά ευελπιστούμε να έχουμε και φέτος μεγάλη τουριστική κίνηση.

Οι πηγές μας λένε, ότι επίσημες ανακοινώσεις και περισσότερες λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας. Πάμε να δούμε λοιπόν τι πλάνο υπάρχει στο θέμα της υγείας στην Πιερία:

Η τουριστική περίοδος για την υποστήριξη της περιοχής ευθύνης της 3ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας ορίζεται για το διάστημα 15 Ιουνίου και μέχρι τις 23 Αυγούστου. Κατά την διάρκεια αυτή, τα Περιφερειακά Ιατρεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερη τουριστική κίνηση θα λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες.

Στην περιοχή του ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, θα καλύπτονται καθημερινά τα Περιφερειακά Ιατρεία
  • Λεπτοκαρυάς
  • Πλαταμώνα
  • Καρίτσας
Επιπλέον το Π.Ι. Πλαταμώνα θα εφημερεύει όλα τα Σάββατα, Κυριακές και Αργίες της αναφερόμενης περιόδου με μικτή εφημέρευση ιατρών.

Το εξυπηρετούμενο ιατρείο των Νέων Πόρων (του Π.Ι. Πλαταμώνα), θα καλύπτεται κατά περίπτωση από το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, ενώ επιπροσθέτως τα Σάββατα, Κυριακές και Αργίες, θα επιδιωχθεί η ύπαρξη ασθενοφόρου στις κρίσιμες ώρες των συνηθειών των λουόμενων (11:00 με 17:00), δεδομένου ότι οι Νέοι Πόροι, παρουσιάζουν ιδιαίτερη προσέλευση τουριστών και είναι επιπλέον προορισμός τουριστικών γραφείων για λουόμενους από την ενδοχώρα και ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, και τις αργίες.

Επιπροσθέτως στην περιοχή των Νέων Πόρων παρατηρείται όλα τα προηγούμενα χρόνια, ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός πνιγμών.

Το Π.Ι. Καρίτσας βρίσκεται κοντά στους αρχαιολογικούς χώρους του ΔΙΟΝ.

Στην περιοχή ευθύνης της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, θα καλύπτονται καθημερινά τα Περιφερειακά Ιατρεία
  • Παραλίας
  • Κορινού
Στο Π.Ι. Παραλίας θα υπάρχει καθημερινή παρουσία Ιατρού, ενώ το ίδιο επιδιώκεται να γίνει και για το Π.Ι. Κορινού (εάν φυσικά είναι εφικτό και βρεθεί το κατάλληλο προσωπικό).

Στην περιοχή ευθύνης του ΑΙΓΙΝΙΟΥ, θα καλύπτονται καθημερινά τα Περιφερειακά Ιατρεία
  • Μακρυγιάλου
  • Μεθώνης
Στο Π.Ι. Μακυγιάλου θα υπάρχει καθημερινή παρουσία Ιατρού και το ίδιο επιδιώκεται και για το Π.Ι. Μεθώνης (εάν επίσης είναι εφικτό με το προσωπικό όπως προαναφέρθηκε).

Επιπλέον το Μακρυγιάλου θα εφημερεύει όλα τα Σάββατα, Κυριακές και Αργίες της αναφερόμενης περιόδου με μικτή εφημέρευση ιατρών.

Από τα παραπάνω είναι ολοφάνερο ότι όλο το παραλιακό μέτωπο της Πιερίας είναι καλυμμένο κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Σε ότι αφορά την Κατερίνη, θυμίζουμε ότι μόλις εχθές ο Δήμος Κατερίνης ανακοίνωσε πως στο Ιατρείο της Παραλίας έχει γίνει ήδη ανακαίνιση και είναι έτοιμο (διαβάστε εδώ) στο νέο χώρο, εμβαδού 50 τ.μ, που παραχώρησαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Ι. Ν. Αγ. Φωτεινής. Όπως επίσης και στους Δήμους Δίου-Ολύμπου, και Πύδνας – Κολινδρού είναι όλα έτοιμα προκειμένου να προχωρήσει σωστά στην υλοποίησή του ο προαναφερόμενος σχεδιασμός.

Το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσει και η έλευση των τουριστών προκειμένου να λειτουργήσουν όλα όπως έχουν προγραμματιστεί. Βέβαια σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε να μείνουν αχρείαστα και να διανύσουμε μια τουριστική σεζόν χωρίς προβλήματα υγείας, αλλά και αν ακόμη χρειαστούνε (τα Ιατρεία και οι Γιατροί) να λειτουργήσουν άψογα όπως σχεδιάστηκαν.

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι για την φετινή σεζόν απ’ ότι φαίνεται σε θέματα υγείας, εκτός πάντα του απρόοπτου παράγοντα. Τώρα μας λείπουν μόνο οι τουρίστες…





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια