Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

45η Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΒΕ – Διαδικτυακή εκδήλωση To νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες 25.06.2020 η 45η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΕΒΕ. Το Ανοιχτό μέρος της πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά και του Προέδρου του ΣΕΒΕ, κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου.


Το Ανοιχτό μέρος ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου του ΣΕΒΕ, Δρ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στη δυναμική των ελληνικών εξαγωγών που σημείωσαν ρεκόρ το 2019 και συνέχισαν την ανοδική τους πορεία στο α’ τετράμηνο 2020, εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών. Συνέχισε κάνοντας αναφορά στο Συλλογικό Σήμα του ΣΕΒΕ «Μ» – «Macedonia the Great», η προώθηση του οποίου θα αποτελέσει προτεραιότητα του Συνδέσμου για το προσεχές διάστημα, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην άψογη αντιμετώπιση του COVID-19 τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τους εξαγωγείς. Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ τόνισε την ανάγκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων που θα αποτελέσει το σημείο-κλειδί στην ενίσχυση της οικονομίας και της εξωστρέφειας.
Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην συνεισφορά των εξαγωγών στο ΑΕΠ της χώρας αναφέροντας χαρακτηριστικά «Σύντομα θα υπάρξει γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου και αυτές τις μέρες η Βουλή συζητά νόμο που θα επιτρέπει μικροπιστώσεις, χωρίς εγγυήσεις, προς επιχειρηματίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις που ζητούν γρήγορα μικρά κεφάλαια. Και ακολουθεί άλλο νομοσχέδιο, το οποίο θα ρυθμίζει το ιδιωτικό χρέος, θα εξυγιαίνει προβληματικά εταιρικά σχήματα και θα προσφέρει μία «δεύτερη ευκαιρία» σε όποιον αναλαμβάνει το ρίσκο ενός σχεδίου, αλλά τελικά αποτυγχάνει να το υπηρετήσει. Αναπτύσσονται, όμως, και πρωτοβουλίες ειδικά για τις εξαγωγές. Έμμεσες, όπως για την τόνωση του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και των μεταφορών. Αλλά και άμεσες, όπως το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Εξωστρέφεια με 85 δράσεις. Ο στόχος μας, σαφής: Η συμμετοχή των εξαγωγών στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν από 38% σήμερα, να φτάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 48% στο τέλος της τετραετίας. Το μερίδιο της βιομηχανικής παραγωγής να φτάσει από το 9,5% που είναι σήμερα στο 12%. Και οι ξένες επενδύσεις να έχουν διπλασιαστεί μέχρι το 2023».
Μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, στην εισήγησή του δήλωσε: «Απέναντι στην άνευ προηγουμένου κρίση της πανδημίας, η οποία μας έπληξε όλους χωρίς διακρίσεις, δώσαμε ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια ιστορική χωρίς προηγούμενο απάντηση. Η Κομισιόν δεν έκανε απλώς ένα βήμα, αλλά ένα άλμα προς τα εμπρός, ένα άλμα για την ουσιαστική στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών. Τώρα είναι το σημείο καμπής, που αποδεικνύουμε ως Ευρώπη ότι έχουμε κοινό όραμα και φιλοδοξίες για  την επόμενη μέρα. Η πρόταση της Επιτροπής έχει την αλληλεγγύη στον πυρήνα της. Την αλληλεγγύη, που είναι έννοια συνυφασμένη με την ίδια την Ευρώπη. Ειδικά για την Ελλάδα, η οποία ωφελείται πολύ από την πρόταση, πρακτικά, μ’ ένα επιπρόσθετο ΕΣΠΑ για την επόμενη επταετία. Αυτά θα είναι τα χρήματα που θα δώσουν πνοή στην ταλαιπωρημένη από την πολυετή κρίση οικονομία μας, αυτή τη φορά όμως σε μια Ελλάδα υπερήφανη που αλλάζει με την Ευρώπη δίπλα της. Σήμερα, χτίζεται το νέο ελληνικό brand με προσήλωση στην εξωστρέφεια, την ασφάλεια και την οικονομική επανεκκίνηση».
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών κκ. Σχοινά και Κωνσταντόπουλου, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος, κα. Ραλλιώ Λεπίδου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε το Βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» του ΣΕΒΕ στον κ. Ευτύχιο Βασιλάκη, Πρόεδρο της AEGEAN AIRLINES, για την πολύτιμη συμβολή του στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας. Από την πλευρά του ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι ευχαριστεί θερμά τον ΣΕΒΕ και ότι θα είναι δίπλα του στηρίζοντας πάντοτε την εξωστρέφεια.
Χορηγοί της 45ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒΕ ήταν οι: Aegean, EREN Hellas, Alumil, Ελληνικά Πετρέλαια, GS1 Association, Enterprise Greece, Olympia Electronics, Kleemann, Palaplast, ΟΛΘ, Grant Thornton, ΟΑΕΠ, YAKA, AKT Marketing Services, ΑΛΜΗ, Isomat, Ν. Πάνου – Α. Τσιαλίκης & Συνεργάτες, Fotone, livestreaming χορηγός ήταν το KA-Business, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι: voria.gr, exportnews.gr, GR Times, Μακεδονία, ethos media – banks.com.gr, με την ευγενική υποστήριξη των οποίων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.
Όλη η εκδήλωση στο https://youtu.be/SW1AQ-bulm4
To νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ
Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω COVID-19, το Κλειστό μέρος (μόνο για μέλη) έλαβε χώρα στα γραφεία του ΣΕΒΕ στην Θεσσαλονίκη, αποκλειστικά για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.
Στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών της εν λόγω κλειστής συνεδρίασης εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο θα απαρτίζεται από τα ακόλουθα τακτικά αιρετά μέλη (με αλφαβητική σειρά):

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣΕΤΑΙΡΕΙΑΘΕΣΗ
1Βασσάρας ΘωμάςTHOMAS VASSARAS-GREEKEXPORTSΙδιοκτήτης
2Βούλης ΓεδεώνΒΟΥΛΗΣ ΓΕΔΕΩΝ & ΣΙΑ ΟΕΕταίρος-Διαχειριστής
3Διαμαντίδης ΣυμεώνΔΙΟΠΑΣ ΑΕΠρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
4Δούφος ΑλέξανδροςLOGISMOS-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕΑντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
5Ζαγκλιβερινός ΓεώργιοςΝΤΙΑΞΟΝ ΑΒΕΕΠρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
6Θεοχαρίδης ΔημήτρηςΣΙΔΕΝΟΡ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΑ ΑΕΔιευθυντής Εργοστασίου
7Καραβασίλης ΔημήτριοςDK CONSULTANTS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΙΚΕΕταίρος
8Κεχαγιάς ΒασίλειοςΚΕΧΑΓΙΑΣ Β. & Λ. ΟΕ-SUPERALLOYS ENGINEERINGΕταίρος-Διαχειριστής
9Κοκορότσικος ΠάριςΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕΠρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
10Kολιός ΧρήστοςΟΜΙΛΟΣ ΚΟΛΙΟΥ ΑΒΕΕΠρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
11Kωνσταντινίδης ΚωνσταντίνοςPELOPAC ABEEΠρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
12Κωνσταντόπουλος ΓεώργιοςΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ “OLYMP”Μέτοχος, Μέλος ΔΣ & Διευθυντής Εξαγωγών
13Κωνσταντόπουλος ΕυθύμηςΑΚΡΙΤΑΣ ΑΕΓενικός Διευθυντής & Αντιπρόεδρος ΔΣ
14Λουφάκης Κυριάκος-ΜιχαήλΛΟΥΦΑΚΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΒΕΕΟικονομικός Διευθυντής
15Λώλος ΔημήτριοςISOMAT ABEEΔιευθυντής Εξαγωγών
16Μυλωνάς ΑνδρέαςΚΡΙ ΚΡΙ ΑΒΕΕΔιευθυντής Εξαγωγών
17Παλατιανάς ΚωνσταντίνοςPALAPLAST AEΠρόεδρος & Γενικός Εμπορικός Διευθυντής
18Παυλίδης ΙωάννηςΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΒΕΕΔιευθύνων Σύμβουλος
19Σανιδιώτης ΙωάννηςΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕΓενικός Διευθυντής Ομίλου
20Σπανού ΧριστίναΣΠΑΝΟΣ ΑΒΕΕΤΜέλος ΔΣ
21Σφακιανάκης ΆρηςDHL EXPRESS (ΕΛΛΑΣ) ΑΕΔιευθυντής Ελληνικής Περιφέρειας
22Τσακωνίτης ΔημήτριοςΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΜΒΝΕΕΓενικός Διευθυντής Μεταλλείων & Εργοστασίων
23Χασάπης ΠαναγιώτηςΑΝΤΙΣΕΛ – ΑΦΟΙ Α. ΣΕΛΙΔΗ ΑΕΟικονομικός Σύμβουλος
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνέλθει σε συγκρότηση σε σώμα την Πέμπτη 02.07.20 και θα εκλέξει τον νέο Πρόεδρο και τα Μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΣΕΒΕ.
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή για διετή επίσης θητεία εξελέγησαν οι: Αναστασιάδου Μαρία, Μανώση Χριστίνα και Μιξαφέντη Σταυρούλα.
Η 45η Γενική Συνέλευση βρίσκει τον ΣΕΒΕ σε πολύ υψηλό επίπεδο ως τον πλέον δυναμικό  φορέα εξωστρέφειας πανελλαδικής εμβέλειας και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου με μερική ανανέωση, στοχεύει στο να ολοκληρώσει το σημαντικό έργο που ξεκίνησε πριν από μία διετία υπό την προεδρία του Δρ Γιώργου Κωνσταντόπουλου, με σεβασμό στο χθες και προσδοκία για το μέλλον.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια