Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 5 Ιουνίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

5 Ιουνίου

Γεγονότα


1994-Στη διάρκεια του μίτινγκ στίβου “Βενιζέλεια” στα Χανιά, ο πρωταθλητής του μήκους Κώστας Κουκοδήμος πετυχαίνει ατομικό ρεκόρ με 8,36 μ. Η εν λόγω επίδοση θα παραμείνει για 13 χρόνια.

Κώστας Κουκοδήμος

2008-Παραδόθηκε χθες (4/6), από τον Νομάρχη Γιώργο Παπαστεργίου στους πολίτες της Πιερίας ο νέος δρόμος Κολινδρός - Λιβάδι που κατασκεύασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και προσφέρει νέες δυνατότητες ανάπτυξης στη βόρεια Πιερία.

Πρόκειται για έναν δρόμο διπλής κατεύθυνσης, μήκους 4,6 χιλιομέτρων που εκτός από το ότι ενώνει τον Κολινδρό, από την περιοχή Βρυσούλες με τον οικισμό του Λιβαδίου, δίνει ασφαλή πρόσβαση και προς το νομό Ημαθίας και της Πέλλας και συνδέει έτσι τους αρχαιολογικούς χώρους του Δίου και τη Βεργίνας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.350.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από τη ΣΑΝΑ/3 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας, με κονδύλια του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, ενώ η μελέτη εκπονήθηκε από το Δήμο Κολινδρού. (Ολύμπιο Βήμα, 5-6-2008)

2008-«Φέτος το καλοκαίρι ψαρεύουμε μόνο... "γόπες"». Με αυτό το σύνθημα συνεχίζεται στην Ολυμπιακή Ακτή, 12:00 με 17:00,  η Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για καθαρές, από αποτσίγαρα, θάλασσες και ακτές.

Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης γίνεται από την Ελληνική Ενωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) με τη συμμετοχή 32 δήμων της χώρας μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κατερίνης και χρηματοδοτείται από πολυεθνική καπνοβιομηχανία.
Στη διάρκεια της εκστρατείας, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο, θα διανέμονται στους λουόμενους ενημερωτικά έντυπα και τασάκια μίας χρήσης και θα τοποθετηθούν στις παραλίες κάδοι απορριμμάτων φιλικοί προς το περιβάλλον.

Οι ακτές που έχουν επιλεγεί για την υλοποίηση της εκστρατείας βρίσκονται σε 32 παραθαλάσσιους δήμους ανά την Ελλάδα και συγκεκριμένα στους νομούς Αττικής, Κορινθίας, Ευβοίας (Δήμοι Αιδηψού, Κύμης, Νέας Αρτάκης, Στυραίων και Χαλκιδέων), Θεσσαλονίκης (Επανομής και Μηχανιώνας), Μαγνησίας (Αγχίαλου και Ζαγοράς), Μεσσηνίας (Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Λεύκτρου και Μεθώνης), Πιερίας (Δήμος Κατερίνης) και Χαλκιδικής (Καλλικράτειας, Κασσάνδρας, Παλλήνης, Σιθωνίας).

(Ολύμπιο Βήμα, 7-6-2008)

2010-Εγκαινιάζεται η επέκταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Κατερίνης.


Έφυγαν

1961-Πεθαίνει σε ηλικία 87 ετών ο Μακεδονομάχος Αστέριος Γ. Παπαζήσης, με καταγωγή από τον Κοκκινοπλό Λάρισας. Έδρασε στον Όλυμπο και στα Πιέρια. Υπηρέτησε ως κοινοτικός και έπειτα δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης. Καταξιώθηκε ως έμπορος και οικογενειάρχης στην κοινωνία της Κατερίνης και υπήρξε ένας από τους τελευταίους ηρωικούς Μακεδονομάχους που έδρασαν στην περιοχή.   (Νέα Εποχή, 16-6-1961, σελ. 2)

Έγιναν κι αυτά

2004-Σύντομα αίρεται η απαγόρευση της καλλιέργειας και κατανάλωσης μυδιών από το Θερμαϊκό κόλπο της Θεσσαλονίκης μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου από ειδική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια έχει απαγορευτεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα η καλλιέργεια μυδιών και άλλων οστρακοειδών λόγω της εμφάνισης τοξικού φυτοπλαγκτόν. (ΑΠΕ, 5-6-2004)

2008-Διεξήχθησαν στις 4/6 οι εκλογές στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά τα αποτελέσματα, πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ που έλαβε το 56% και εκλέγει 5 μέλη, δεύτερη η ΠΑΣΚ με ποσοστό 36% και εκλέγει 3 μέλη και 1 μέλος εκλέγει η ΕΣΑΚ – ΔΕΕ με ποσοστό 8%. (Ολύμπιο Βήμα, 6-6-2008)

2010-Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε το πρωί στους νομούς Χαλκιδικής και Πιερίας, ενώ στην περιοχή του Λιτοχώρου έπεσε και χαλάζι. (Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 5-6-2010)

2010-Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και μαθητής Λυκείου Αναστάσιος Τσινιστίδης θα συμμετέχει ως επίσημος σημαιοφόρος της ΦΙΦΑ στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου  στο Γιοχάνεσμπουργκ, στις 11 Ιουνίου. (Ολύμπιο Βήμα, 5-6-2010)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια