HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ποιες προβλέψεις του νέου ασφαλιστικού παραμένουν στα «χαρτιά»

Το νέο ασφαλιστικό παραμένει ακόμη στα «χαρτιά», αφού τρεις μήνες μετά από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή οι δύο βασικές διατάξεις του που αφορούν στα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις, αλλά και στη μείωση στο 30% της ποινής για τους συνταξιούχους που εργάζονται παρότι εκδόθηκε η σχετική εγκύκλιος.

Η αιτία έγκειται στο ότι ο ΕΦΚΑ δεν έχει αναπροσαρμόσει το λογισμικό στο πληροφοριακό σύστημα απονομής συντάξεων ώστε οι συντάξεις να χορηγούνται με τις διατάξεις του νέου νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται να ασκηθούν ένδικα μέσα κατά της διοίκησης του ΕΦΚΑ.

Εργατολόγοι σημειώνουν πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό, το ταχύτερο δυνατό να αποκατασταθεί η μηχανογραφική εφαρμογή που να υποστηρίζει τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων με βάση τους βελτιωμένους συντελεστές αναπλήρωσης.

Αυτό είναι κάτι απαραίτητο όχι μόνο για την επιτάχυνση των συνταξιοδοτήσεων, δεδομένου ότι θα μπορούσαν να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις σε «ώριμες» περιπτώσεις που εξ αυτής της αιτίας εκκρεμούν, αλλά και για τον επανυπολογισμό των συντάξεων παλαιών και νέων συνταξιούχων, που θα οδηγήσει σε αρκετές περιπτώσεις σε βελτιωμένα ποσά συντάξεων.

Σημειώνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει ανακοινώσει ότι τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης – στις κύριες συντάξεις – θα καταβληθούν τον Σεπτέμβριο.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια