-->

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Οργή (!) από τους καταστηματάρχες του Ηρακλείου Κρήτης – Επιθυμούν πλήρη ασυδοσία

Κατεβάζουν «ρολά» τα καφέ-μπαρ μεθαύριο Πέμπτη, με τους επιχειρηματίες του Ηρακλείου να αντιδρούν απέναντι στους ελέγχους της Πολιτείας σχετικά με το εάν εφαρμόζουν ή όχι τα υγιειονομικα πρωτοκολλά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι ίδιοι τους ελέγχους αυτούς του θεωρούν …εξοντωτικά μέτρα, όπως λένε.
Οι επιχειρηματίες καφέ-μπαρ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το μέλλον των καταστημάτων τους, καθώς, όπως αναφέρουν, τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί καθιστούν τις επιχειρήσεις τους μη βιώσιμες.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Νέα Κρήτη η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, «είναι υπερβολή, όταν περιμένουμε την Τετάρτη που ξεκινά επίσημα η τουριστική σεζόν λόγω κορωνοϊού, να έχουμε φαινόμενα αναστολών λειτουργίας σε επιχειρήσεις. Πρέπει να γίνονται έλεγχοι. Είμαστε σαφώς θετικοί σε αυτό, ώστε να διασφαλίζονται υγειονομικά θέματα, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καθιστούν μια επιχείρηση μη βιώσιμη τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα ως κλάδος. Αποφασίστηκε το 24ωρο κλείσιμο των επιχειρήσεων για την Πέμπτη 2 Ιουλίου, καθώς πρέπει να δείξουμε στην κυβέρνηση πως δε γίνεται να συνεχίσουν να λειτουργούν τα μαγαζιά κάτω από αυτές τις συνθήκες».
Με άλλα λόγια οι επαγγελματίες του Ηρακλείου Κρήτης ζητούν να μην γίνονται έλεγχοι, ώστε να μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα τους χωρίς, στην πραγματικότητα, κανόνες
Οι επιχειρήσεις επισιτισμού και διασκέδασης θα είναι κλειστές την ημέρα αυτή σε όλο τον νομό και σε τουριστικές περιοχές όπως το κέντρο του Ηρακλείου, η Αμμουδάρα, η Αλικαρνασσός και η Χερσόνησος.
Σαρωτικοί έλεγχοι σε μαγαζιά
Υπενθυμίζεται πως προ ημερών έπεσαν «καμπάνες» στην Κρήτη λόγω κορωνοϊού. Το τελευταίο διάστημα, «πλήρωσαν» τις παραβάσεις τρία καφέ-μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου λόγω συνωστισμού. Κλιμάκιο, που ξεκίνησε από τους υπόλοιπους νομούς του νησιού, πραγματοποιεί σαρωτικούς ελέγχους, οι οποίοι σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου εστιάστηκαν αυτές τις μέρες στο κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να σφραγιστούν τρία καφέ-μπαρ στην πόλη και να επιβληθούν πρόστιμα.
Οι έλεγχοι, που σκοπό έχουν την τήρηση των μέτρων για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, με τη συμμετοχή ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας.
«Σε συγκεκριμένα τρεις περιπτώσεις επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή της εγκατάστασης για 15 μέρες», είπε ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός.
«Δε λέμε να μην τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, αλλά είναι κακό, μετά τη ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρηματίες από τον κορωνοϊό, να σφραγίζονται και καταστήματα. Υπάρχει τρομοκρατία και αναστάτωση. Το Σάββατο, λόγω των ελέγχων, άδειασαν μαγαζιά», τόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Αντωνακάκη, σημειώνοντας πως η ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρηματίες από τον κορωνοϊό είναι ήδη τεράστιες.
Η κ. Αντωνακάκη βέβαια ξεκαθάρισε πως πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, ωστόσο σύμφωνα με την ίδια, «η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί πως πρέπει να σταματήσει η τρομοκρατία, πως τα μέτρα για τις αποστάσεις και για τη διατήρηση των εργαζομένων κάτω από αυτές τις συνθήκες καθιστούν τις επιχειρήσεις μας μη βιώσιμες. Δεν μπορούμε να κάνουμε τους αστυνομικούς στα μαγαζιά μας απέναντι στους πελάτες μας».
Να υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι και πριν από δύο εβδομάδες εντοπίστηκε νυχτερινό μπαρ στο Ρέθυμνο που δεν τηρούσε το υγειονομικό πρωτόκολλο, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο περίπου 10.000 ευρώ.
Του επέβαλαν αναστολή αλλά εκείνος άνοιξε
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των τριών επιχειρηματιών που “τιμωρήθηκαν” με αναστολή, παρά το “λουκέτο” για συνωστισμό, άνοιξε ξανά το κατάστημά του, παρά το τελεσίγραφο για το 15νθήμερο κλείσιμο του μαγαζιού του, με αποτέλεσμα να έρχεται τώρα αντιμέτωπος με τα δικαστήρια.
Όπως τόνισε μιλώντας για το περιστατικό η πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη, «δε σφραγίστηκε αμέσως το μαγαζί, αλλά του επέδωσαν το έγγραφο για 15νθήμερη αναστολή. Ο ιδιοκτήτης δεν κατάλαβε καλά και την επομένη το πρωί άνοιξε το κατάστημά του. Τώρα θα κινηθεί δικαστικά η διαδικασία. Πάντως, υπάρχει τρομοκρατία και αναστάτωση μετά τους ελέγχους. Υπήρξαν και συστάσεις σε πολλά καταστήματα. Δεν είναι προληπτικοί έλεγχοι αλλά προβλέπουν αναστολή και κλείσιμο καταστημάτων. Θα καταστραφεί το κέντρο...».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

-->