HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


“Όταν είσαι μέσα στα σκατά, είναι καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό…” Μια παλιά ιστορία με πολλαπλά διδάγματα….

Την καλησπέρα μου στην παρέα. Τον τελευταίο μήνα, με το που άνοιξαν πάλι τους δρόμους μετά την καραντίνα, και ξεχυθήκαμε στα σοκάκια, άρχισε πάλι η παραπληροφόρηση, τα παραπολιτικά, τα σενάρια και γενικά μπήκαμε στους παλιούς, καλούς ρυθμούς της μιζέριας μας.

Τι εννοώ; Ακούω, και διαβάζω διάφορα περι δυσαρεστημένων πολιτικών που εν μέσω κορονοϊού, «αδικήθηκαν» ή παραγκωνίστηκαν ή τέλος πάντων βρέθηκαν εκτός κορνίζας… Επίσης δέχομαι καθημερινά ερωτήσεις από συνδημότες μου για τα τελευταία γεγονότα στον Δήμο τάδε ή στον Δήμο δείνα…

Σήμερα ωστόσο αποφάσισα ν’ απαντήσω μ’ ένα κείμενο, που ισχύει για όλα τα ερωτήματα και τα κείμενα που κατά καιρούς δημοσιεύονται στα τοπικά ΜΜΕ. Η απάντησή μου είναι παραβολική, αλλά θα βρείτε πολλά στοιχεία αλήθειας, και ακόμη περισσότερα ηθικά διδάγματα.

Η ιστορία…

Κάποτε, ένα μικρό πουλί πετούσε νότια για να αποφύγει τον χειμώνα. Έκανε πολύ κρύο, το πουλάκι πάγωσε και έπεσε στο έδαφος σε ένα μεγάλο αγρό. Ενώ έτρεμε εκεί, ήλθε μια αγελάδα και κόπρισε επάνω του. Καθώς το παγωμένο πουλάκι ήταν μέσα στον σωρό της κοπριάς, διαπίστωσε ότι ζεστάθηκε. Η κοπριά το ξεπάγωσε. Καθώς λοιπόν ήταν ζεστό και χαρούμενο, άρχισε να κελαηδά. 

Μια περαστική γάτα άκουσε το κελάηδημα και έτρεξε να δει από πού προέρχονταν. Ακολουθώντας τον ήχο, η γάτα βρήκε το πουλάκι στην στοίβα της κοπριάς, και αμέσως το άρπαξε και το έφαγε.

Ηθικά διδάγματα της ιστορίας:

(1) Όποιος σε χέζει δεν είναι απαραίτητα εχθρός σου.
(2) Όποιος σε βγάζει από τα σκατά δεν είναι απαραίτητα φίλος σου.
(3) Και όταν είσαι μέσα στα σκατά, είναι καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό.
(4) Τελικά, μήπως τα μακροβούτια σε τέτοιου είδους ακαθαρσίες είναι προτιμότερα απ’ το «άνετο» βόλεμα σε παστρικούς πολιτικούς όνυχες;

Αυτή η παλιά ιστορία λοιπόν, έρχεται να μας θυμίσει όσα μας αποκρύβουν οι πολλαπλοί «φίλοι» κι αντίπαλοι. Τα στρατόπεδα των καλών και των κακών, οι συγκρούσεις ιδεολογιών μας βοηθούν να ξεχάσουμε το προφανές της δίδαγμα. Όταν διακαώς επιχειρούμε να ξεφύγουμε απ’ τον βαρύ χειμώνα μπορεί να εμφανιστεί μια αγελάδα να μας ξεπαγώσει με τα ζεστά της σκατά κι όσο εμείς χαιρόμαστε να εμφανιστούν επίσης κάθε λογής αυτόκλητοι σωτήρες να μας αρπάξουν στα γαμψά τους νύχια για μεζεδάκι. Κι ενώ μας μεταφέρουν, εμείς να κελαηδούμε αμέριμνοι ότι σωθήκαμε. Ποιος, όμως, στα θολά μας μάτια μπορεί να μοιάζει με σωτήρα, ενώ μας πάει στη φωλιά του να μας κατασπαράξει;

Βέβαια, υπάρχει και η αρχαιότατη ελληνική ρήση «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» που είπε ο Σόλωνας στον Κροίσο. Δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση «μην μακαρίζεις κανένα πριν το τέλος του ή μη βγάζεις συμπεράσματα πριν το τέλος»....

Γι’ αυτό σας λέω… Όλοι εσείς οι πικραμένοι, οι αδικημένοι, οι «ριγμένοι», οι εκνευρισμένοι, όταν σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και θέλετε να φωνάξετε, σας συνιστώ, ψυχραιμία και βαθιές ανάσες… Μην βιάζεστε να βγάζετε εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα, και κραυγές «περίεργες».

*Σημείωση: Οι παραπάνω συμβουλές δεν έχουν μόνο δέκτες πολιτικούς, γιατί ισχύουν και είναι χρήσιμες και στην κανονική ζωή… Αυτήν που δεν έχει σχέση με την πολιτική…


Πέτρος Σταθακόπουλος.-


 Διαβάστε ακόμη:

Φουλ επίθεση από Γιώργο Νταντάμη εναντίον αυτών που ρυπαίνουν! Δείχνει να ξέρει ποιοι το κάνουν και τους προειδοποιεί ότι θα τους σταματήσει!

Θ. Λιακόπουλος: «Η στείρα αντιπολίτευση είναι μακριά από εμάς. Κάνουμε προτάσεις, γιατί θέλουμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και…»

Ο Διδάκτωρ της Παντείου Οθωμανολόγος/Τουρκολόγος κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος αναλύει την Τουρκική συμπεριφορά και εξηγεί γιατί είναι προβλέψιμη

O βιολόγος κ. Κωνσταντίνος Κουκάρας εξηγεί ότι το φυτοπλαγκτόν ΔΕΝ είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο (βίντεο) 

Η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Σημαντική θα είναι η μείωση του τουρισμού για εφέτος

Παρών και ετοιμοπόλεμος για εκλογές δηλώνει ο Θεόδωρος Τόνας, όποτε και αν τις αποφασίσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (βίντεο)

Φώντας Μπαραλιάκος: «Οφείλουμε να στηρίξουμε την τοπική μας αγορά σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία για το καλό όλων μας »

Σ. Χιονίδης για Κ. Τσιουκάνη: «Οι πολίτες εν δράση έχουν πολύ καλά στελέχη και αυτό αναγνωρίζεται. Είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε για το καλό της πόλης»

Γιώργος Τσιαλός: «Δεν σταματήσαμε την δουλειά ούτε λεπτό την διάρκεια του Lockdown… - Τ’ αδέσποτα θα τα μαζέψουμε όταν ο νομοθέτης μας…»

Κώστας Κουκοδήμος: «Οι υπάλληλοι του Δήμου μ’ έχουν αφήσει άφωνο με την απόδοση τους εν καιρώ κορονοϊού. Τους ευχαριστώ όλους!!!»



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια