Αυτή η χιώτικη συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες θα δώσει ιδιαίτερη γεύση στο τραπέζι σας. Οι μελιτζανοκεφτέδες είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, σχετικά εύκολο και το τελικό αποτέλεσμα είναι λαχταριστό.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση
Συμβουλές
Αν δεν έχουμε ή δεν θέλουμε γαλέτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παξιμάδι στους μελιτζανοκεφτέδες μας.
Υλικά συνταγής
- Μελιτζάνες
- 2 αυγά
- Μισό κιλό κεφαλοτύρι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 μισή περίπου φλ. ψίχα ψωμιού
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Γαλέτα
Εκτέλεση
- Πρώτα από όλα, διαλέγουμε μελιτζάνες με ψαχνό και όχι με σπόρους.
- Τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει, αφού όμως τις τρυπήσουμε με το πιρούνι σε 2-3 μέρη.
- Έπειτα, όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε πολύ καλά σε ξύλινο γουδί (ή σε μύλο του πουρέ).
- Τις μετράμε με το φλιτζάνι και σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά μας.
- Τέλος, τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά, πλάθουμε τους μελιτζανοκεφτέδες μας σε στρογγυλά σχήματα, τους τυλίγουμε σε γαλέτα και τους τηγανίζουμε, ώσπου να ροδοψηθούν.
- Οι μελιτζανοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι. Μπορούμε να τους σερβίρουμε σκέτους ή να περιχύσουμε σάλτσα ντομάτας με λίγο κρεμμυδάκι.
Συμβουλές
Αν δεν έχουμε ή δεν θέλουμε γαλέτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παξιμάδι στους μελιτζανοκεφτέδες μας.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!