HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


e- ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικά η πληρωμή των εξόδων κηδείας

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, που καθορίζει την ηλεκτρονική διαδικασία για τη χορήγηση εξόδων κηδείας από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης e- ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «η διαδικασία απλοποιείται και επιταχύνεται, με αποτέλεσμα να σταματούν οι καθυστερήσεις των πληρωμών, ενώ, ταυτόχρονα, απελευθερώνεται ανθρώπινο δυναμικό, που θα αξιοποιηθεί σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες».

«Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης των πληρωμών και της γενικότερης ταλαιπωρίας των πολιτών για τα έξοδα κηδείας είναι ότι, τον Αύγουστο του 2019, βρέθηκαν σε εκκρεμότητα περίπου 35.000 αιτήσεις στον τ. ΟΓΑ, με τις οποίες δεν ασχολήθηκε ποτέ η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας από το 2015» αναφέρει το υπουργείο.

Πώς θα γίνεται η διαδικασία

Ειδικότερα ο υπεύθυνος του γραφείου που αναλαμβάνει την τελετή, θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ, θα καταχωρεί τον ΑΜΚΑ του θανόντος, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ του δικαιούχου/επιμεληθέντος την κηδεία, θα συμπληρώνει τα στοιχεία του τιμολογίου για την τελετή της κηδείας-ταφής και θα αναρτά το τιμολόγιο.

Ο ρόλος τους στην ηλεκτρονική διαδικασία συζητήθηκε και συμφωνήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Χρήστου Χάλαρη και του προεδρείου της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών.

Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ που φιλοξενείται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), θα καταχωρούν τα προσωπικά τους στοιχεία και στη συνέχεια θα εκδίδεται σε πραγματικό χρόνο η απόφαση πληρωμής.

Βρούτσης: Οριστικό τέλος στην αυτοπρόσωπη παρουσία στο Ταμείο

«Σήμερα, άλλη μία εστία ταλαιπωρίας για τους πολίτες κλείνει οριστικά. Δημιουργείται, για πρώτη φορά, ηλεκτρονική υπηρεσία στον e-ΕΦΚΑ με την οποία απλοποιείται σημαντικά η υποβολή των ηλεκτρονικών, πλέον, εγγράφων για τα έξοδα κηδείας από του συγγενείς του θανόντα και δρομολογείται σε λίγες μόνο ημέρες η καταβολή των εξόδων κηδείας.

Με αυτό τον τρόπο μπαίνει οριστικό τέλος στην αυτοπρόσωπη παρουσία στο Ταμείο, στη γραφειοκρατία και κυρίως στηn πολυετή αναμονή για την πληρωμή των εξόδων κηδείας. Όλα, πλέον, θα γίνονται αυτόματα και οι πληρωμές των εξόδων κηδείας θα πραγματοποιούνται κάθε 15 μέρες. Με αυτήν τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, αποδεικνύουμε στην πράξη, ότι συνεχίζουμε τον εκσυγχρονισμό ολόκληρου του πλαισίου εξυπηρέτησης των πολιτών από τον e-ΕΦΚΑ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Βρούτσης.


Πηγή





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια