Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 15 Ιουλίου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

15 Ιουλίου

Γεγονότα

1956-Νέος διευθυντής του Σανατορίου Πέτρας Ολύμπου (ΣΙΜΠΟ) ανέλαβε προσωρινά ο Χ. Πιτσάβας, στη θέση του παραιτηθέντος Νικ. Κλάδου.(Μακεδονικός Αγών, 15-7-1956, σελ. 4).


1959-Σε σώμα καταρτίστηκε το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Πιερίας. Πρόεδρος εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Γιαννουλάδης, αντιπρόεδρος ο Μενέλαος Τσακίρης, γενικός γραμματέας ο Ανδρέας Αρναούτογλου, ταμίας ο Αν. Γιαμούζης, σύμβουλοι οι Κ. Γιαννιτσάρας, Ι. Ζούδρος και Σ. Κωτίκας. (Νέα Εποχή, 15-7-1959, σελ. 2)

1962-Πρόεδρος του Πιερικού εκλέγεται ο Θεόδωρος Χατζόγλου. Διαδέχεται τον Γεώργιο Καλέντζη, πρώτο πρόεδρο του συλλόγου.

1972-Η Λεπτοκαρυά αποκτά τηλέφωνο. Εγκαταστάθηκε και λειτουργεί το Αυτόματο Μικροαστικό Κέντρο Λεπτοκαρυάς με 200 παροχές. (Νέα Εποχή, 15-7-1972, σελ. 4)

1985-Ο Αρχέλαος Κατερίνης συγκέντρωσε 32 βαθμούς στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης νέων (18-20 ετών), που ολοκληρώθηκε χθες στα Τρίκαλα με πρωτιά από τον Πανελλήνιο ΓΣ με 34 βαθμούς. Η πιερική ομάδα κατάτάχθηκε 3η  και αναλυτικά οι πρωτιές του ανά κατηγορία ήταν:
48 κιλά: Μπανούσης, 68 κιλά: Μυξάκης και 74 κιλά: Χατζησαββίδης. (Τα Νέα, 15-7-1985, σελ. 55)


2014-Πραγματοποιήθηκαν για 4η συνεχή χρονιά στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου «Δίας» στην καρδιά του Πλαταμώνα τα καλλιστεία Μις Διεθνής Τουρισμός που διοργανώνει η Ακαδημία μοντέλων Αθηνών. Ανάμεσα στα 18 μοντέλα, την Ελλάδα εκπροσώπησε η Ιωάννα Γίτση από τη Λάρισα, η οποία κέρδισε νωρίτερα τον τίτλο Μις Θράκη. Τον τίτλο «Μις Τουρισμός» κατέκτησε η Βενεζουέλα, ενώ Μις Μπικίνι αναδείχθηκε η Γαλλία.

(Εφημερίδα Ελευθερία, thessalianews.gr, 15-7-2014)

2014-Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  Σοφίας Μαυρίδου,  ανατέθηκε έργο (Μελέτη) στη “NOVACERT ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε.” για τη δυνατότητα χαρακτηρισμού των κερασιών Ράχης –Ολύμπου, ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.).

2018-Ολοκληρώνεται το διήμερο 14-15/7 στη λίμνη των Ιωαννίνων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας παίδων κορασίδων. Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης κατεκτησε δύο ασημένια μετάλλια με την Κατερίνα Κούρτη (2η στο σκιφ (1Χ) κορασίδων και με την τετράκωπο με πηδαλιούχο παίδων: τους Κωνσταντίνο Κετσετζόγλου, Δημήτρη Παπανάκο, Σάββα Καριπίδη και Κωνσταντίνο Ζιώγα-Οχανιάν.
Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και φυσικά τους προπονητές Μπικογιάννη Γιώργο και Φυτοπούλου Κατερίνα.  (Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης)

Έγιναν κι αυτά

1953-Συγκροτείται σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Εμποροπαντοπωλών Κατερίνης, με πρόεδρο τον Ιωάννη Λαζαρίδη, αντιπρόεδρο τον Ελευθέριο Μουμουλίκα, γενικό γραμματέα τον Δημήτριο Ταγάρα, ταμία τον Ιωάννη Παπαδόπουλο. Επίσης,  το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Λεωφορειούχων Κατερίνης Ο Όλυμπος απαρτίζουν οι: Μάνθος Μαργκάς (πρόεδρος), Δημήτριος Ζιούδρος (αντιπρόεδρος), Ιωάννης Κεχαγιάς (γενικός γραμματέας), Γεώργιος Στυλιανίδης (ταμίας). (Μακεδονικός Αγών, 19-7-1953, σελ. 1)

1959-Έπειτα από την αύξηση του αριθμού των αγροφυλάκων από το υπουργείο Εσωτερικών, διορίζονται στον νομό Πιερίας τρεις νέοι αγροφύλακες οι: Θεοδόσιος Τσαουσίδης, Ιωάννης Διαμαντόπουλος και Γεώργιος Τσούζουρας. (Νέα Εποχή, 15-7-1959, σελ. 2)

1979-Στις αρχαιρεσίες που διεξάγονται στην Ένωση Καπνοπαραγωγικών Σωματείων Πιερίας, εκλέγονται 21 μέλη. Πρόεδρος εκλέγεται ο Δανιήλ Παυλίδης. (Μακεδονικός Αγών, 21-7-1979, σελ. 2)

2014-Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει με ψήφισμά του και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη και απρόκλητη επίθεση (με γροθιές) δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης στον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, η οποία δεν στρέφεται μόνο κατά του προσώπου του κ. Δημάρχου αλλά κυρίως κατά του θεσμού που εκπροσωπεί.  Ξεχωριστό ψήφισμα καταδίκης κατέθεσε ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης, τονίζοντας πως συμφωνεί απόλυτα με την καταδίκη της ενέργειας πλην όμως διαφωνεί με τους όρους του θεσμού της αυτοδιοίκησης. (Ολύμπιο Βήμα, 16-7-2014)Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια