HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Άμεση ανταπόκριση και γρήγορα αντανακλαστικά των υγειονομικών αρχών της Πιερίας στο περιστατικό του ασυμπτωματικού 84χρονου στην Λεπτοκαρυά!

Από το πρωί κυκλοφορεί η είδηση στην Πιερία, που αφορά έναν 84χρονο από την Λεπτοκαρυά που διαγνώστηκε με covid-19 στο Νοσοκομείο της Κατερίνης, αναστατώνοντας (κακώς) την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν, ώσπου το ρεπορτάζ μας αποκάλυψε όλη την αλήθεια για το περιστατικό.

Όντως λοιπόν πριν από 2 ημέρες εισήχθη στο Νοσοκομείο της Κατερίνης ένας 84χρονος ο οποίος ήταν κλινήρης λόγω ενός εγκεφαλικού επεισοδίου που είχε υποστεί πριν περίπου έναν μήνα. Οι συγγενείς του λοιπόν τον μετέφεραν στο νοσοκομείο προκειμένου να εξετασθεί για τον κορονοϊό, αφού είχαν σκοπό να μεταφέρουν τον υπερήλικα σε κέντρο αποκατάστασης, λόγω του εγκεφαλικού του όπως προαναφέραμε, και διότι η βεβαίωση αυτή αποτελεί πλέον προαπαιτούμενο για τα κέντρα αποκατάστασης, για ευνόητους λόγους.

Σήμερα βγήκαν τ’ αποτελέσματα της εξέτασης αυτής, και ο 84χρονος βρέθηκε θετικός στον ιό, ωστόσο το ιικό του φορτίο ήταν πολύ χαμηλό, πράγμα σπάνιο για ασθενείς αυτής τη ηλικίας. Να τονισθεί επίσης ότι ο 84χρονος δεν παρουσίαζε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑ (ήταν δηλ. εντελώς ασυμπτωματικός). Παρ’ όλα αυτά άμεση ήταν η κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών του τόπου. Ήδη αυτή τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ έχει γίνει η ιχνηλάτιση, έχουν βρεθεί οι άνθρωποι που ήλθαν σ' επαφή με τον 84χρονο, αν και ήταν λίγοι (οι οικείοι του μόνο) λόγω της κλινικής κατάστασης του όπως προαναφέραμε, και μέχρι το βράδυ θα υπάρχει πλήρη εικόνα της κατάστασης. Μπράβο στο Νοσοκομείο, αλλά και στην ΥΠΕ, για τον άψογο σχεδιασμό, και την άμεση ανταπόκριση τους!

Ο covd-19 είναι ένα νέο δεδομένο, που έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων μας τους τελευταίους μήνες. Αυτό είναι μια παγκόσμια πραγματικότητα. Κανείς πλέον δεν μπορεί να μας διασφαλίσει ότι δεν θ’ αντιμετωπίσουμε ΟΥΤΕ ΕΝΑ περιστατικό με covid-19. Και αυτό είναι μια ακόμη πραγματικότητα. Στο εξής θα πρέπει ν' αλλάξουμε κάποια πράγματα και κάποιες συνήθειες στην ζωή μας. Όλα αυτά μπορεί σε κάποιους ν' ακούγονται τραγικά και δύσκολα. Ωστόσο το αισιόδοξο μήνυμα σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας τελευταία, το οποίο είναι και το ζητούμενο, είναι να είμαστε πλέον έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε έγκαιρα, και έγκυρα. Και αυτό φαίνεται, τουλάχιστον στην συγκεκριμένη περίπτωση του 84χρονου, να λειτουργεί σωστά.

Απ’ όλη την σημερινή περιπέτεια, η ουσία, και το μήνυμα που πρέπει να επικοινωνήσουμε σαν Πιεριείς σε όλο τον κόσμο είναι ένα:

Η Πιερία λοιπόν, συνεχίζει να παραμένει ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός, που έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να διασφαλίσει και να εγγυηθεί την υγεία τόσο των επισκεπτών της (και τουριστών), όσο και των κατοίκων της.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια