HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αύριο, πιθανότατα, η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την δημοσίευση της πολυαναμενόμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των περικοπών στις συντάξεις καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως, εκτός απροόπτου, η αυριανή μέρα θα είναι η κρίσιμη.

Περίπου έξι μήνες μετά την συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα δοθούν απαντήσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους καθώς οι δικαστές , με την απόφαση τους, θα καθορίσουν το εύρος της δαπάνης αλλά και τον τρόπο αποπληρωμής της.

Το θέμα έφτασε στην Ολομέλεια του ΣτΕ με την διαδικασία της πρότυπης δίκης μετά από αίτημα του ΕΦΚΑ το οποίο έγινε δεκτό από την  αρμόδια τριμελή επιτροπή υπό την προεδρία της σημερινής  Πρόεδρου της Δημοκρατίας και τότε πρόεδρο του Δικαστηρίου Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Το γεγονός ότι η υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» του ΣτΕ είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσουν»  χιλιάδες εκκρεμείς δίκες των συνταξιούχων στα Διοικητικά Δικαστήρια για τις περικοπές των συντάξεων τους όπως και η έκδοση αλλά και εκτέλεση σχετικών αποφάσεων.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια