Εναλλακτική πρόταση για ένα απολαυστικό μπέργκερ
Υλικά
- 1 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 λεπτές φέτες ντομάτας
- 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κ. σ. πάστα ντομάτας
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 120 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ το ξύδι βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και αφήστε να μαριναριστούν.
- Προθερμάνετε ένα γκριλ και αλείψτε το ελαφρώς με λίγο λάδι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τον κιμά, με την πάστα ντομάτας, το βασιλικό, την παρμεζάνα, το σκόρδο και το πιπέρι (1/4 κ. γλ.) και πλάστε τέσσερα μπιφτέκια.
- Ψήστε τα μπιφτέκια στο γκριλ στον επιθυμητό βαθμό ψησίματος.
- Τοποθετήστε πάνω από τα μπιφτέκια μία φέτα μοτσαρέλα και αφήστε την να λιώσει.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια πάνω στο ψωμάκι του μπέργκερ, τοποθετώντας την μαριναρισμένη ντομάτα από πάνω και κλείνοντας με το «καπάκι» του μπέργκερ.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!