-->

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Παραδοσιακά γεμιστά με ρύζι

Άκρως ελληνικό και καλοκαιρινό πιάτο

Υλικά

  • 5 πιπεριές
  • 7 ντομάτες
  • 4 μελιτζάνες
  • 5 κολοκύθια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 500 γραμ. ρύζι Καρολίνα
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι λάδι και λίγο επιπλέον
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • πατάτες
  • λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση

  1. Πλένετε και στεγνώνετε τα λαχανικά και αδειάζετε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους, κρατώντας τα «καπάκια» τους.
  2. Τις ντομάτες τις πασπαλίζετε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη. Σε ένα μπολ ψιλοκόβετε την ψίχα από όλες τις ντομάτες και την ψίχα από 2 κολοκυθάκια
  3. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πιπεριά, το ρύζι, το λάδι και αλατοπίπερο
  4. Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε τα λαχανικά χωρίς όμως να τα τιγκάρετε και κλείνετε με τα καπάκια τους.
  5. Το ζουμί που περίσσεψε στο μπολ το ρίχνετε πάνω από τα γεμιστά, μαζί με λίγο εξτρά λάδι
  6. Στα κενά που δημιουργήθηκαν στο ταψί, κόβετε και βάζετε πατάτες
  7. Ψήνετε στους 220 βαθμούς, πάνω -κάτω αντίσταση για περίπου 2 ώρες ανάλογα το φούρνο


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

-->