HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η ΔΕΥΑ Κατερίνης ξεκίνησε το… «ξεκαθάρισμα» των κακοπληρωτών καταναλωτών


Φαίνεται πως η ΔΕΥΑ Κατερίνης αποφάσισε να «νοικοκυρέψει» τα οικονομικά της, αλλά και να καταστήσει σε όλους τους δημότες κατανοητό, ότι κάθε παρανομία ή παρατυπία στην ύδρευση και στην αποχέτευση στο εξής δεν θα είναι ανεκτή.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε από την πρώτη του μήνα, με την ΔΕΥΑΚ να κάνει  ελέγχους στον Σβορώνο. Την επίβλεψη της πορείας αυτού του εγχειρήματος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης & αποχέτευσης Κατερίνης έχει αναλάβει η κυρία Ασημίνα Πούλιου, η οποία μαθαίνουμε ότι έχει γίνει δέκτης πολλών και έντονων διαμαρτυριών από δημότες την περασμένη εβδομάδα.

Ή ίδια, δηλώνει για την προαναφερόμενη απόφαση της ΔΕΥΑΚ: «Πράξη Δικαιοσύνης, το να πληρώνουν όλοι οι δημότες τις υποχρεώσεις τους. Δεν θέλουμε να υπάρχουν «έξυπνοι» που δεν πληρώνουν και κορόιδα που συνεχώς πληρώνουν… Ειλικρινά, δεν δέχομαι και δεν δεχόμαστε στο Δ.Σ. τής ΔΕΥΑΚ να υπάρχουν δύο κατηγορίες δημοτών. Η μία κατηγορία να είναι εκείνη που συνεχώς πληρώνει ενώ η άλλη κατηγορία να είναι εκείνη που ζει σε βάρος των νόμιμων συνδημοτών.»

Είναι ολοφάνερο πλέον, πως η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ έθεσε ως στόχο να καταστήσει βιώσιμη τη επιχείριση. Δηλαδή, αφενός μεν να μπορεί να πληρώνει το προσωπικό τής, να λειτουργεί και αφετέρου να συντηρεί τις εγκαταστάσεις και τα δίκτυά της αλλά και να αποκαθιστά βλάβες, αφετέρου όμως να μπορεί να αναπτυχθεί και να καταστεί μια αναπτυξιακή μονάδα με πολλαπλά οφέλη στην υπηρεσία των δημοτών και του τόπου. 

Τα πρόστιμα:

Πρόστιμο 600 ευρώ για συνδέσεις στην ύδρευση με παράνομο bypass, αλλά και πρόστιμο 1.500 ευρώ για παράνομη σύνδεση αποχέτευσης.

Παράλληλα, γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται πρόστιμα προς νοικοκυριά που παράνομα ρίχνουν νερά κουζίνας και πλυντηρίου σε φρεάτια ομβρίων, με αποτέλεσμα να μολύνεται ο υπόγειος ορίζοντας αλλά και η θάλασσα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την σφράγιση του ρολογιού ύδρευσης, θα γίνεται επανέλεγχος από το αρμόδιο συνεργείο τής ΔΕΥΑΚ. Σε περίπτωση δε που, μετά τη σφράγιση του ρολογιού, κάποιοι ανοίξουν παράνομα το ρολόι, τότε θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες πρόστιμο 600 ευρώ.

Μήνυμα της ΔΕΥΑ Κατερίνης:

«Προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, οι δημότες που οφείλουν λογαριασμούς θα πρέπει να προσέλθουν στη ΔΕΥΑΚ προκειμένου να τακτοποιήσουν ή και να ρυθμίσουν τα χρέη τους πληρώνοντας 10% προκαταβολή και με εξόφληση σε 36 δόσεις.»

Το… «ξεκαθάρισμα των λογαριασμών» και των κακοπληρωτών μόλις ξεκίνησε από την ΔΕΥΑΚ. Το αποτέλεσμα μένει να το  δούμε…




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια