HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κατάθεση Αναφοράς της βουλεύτριας Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) Μπ. Σκούφα με θέμα τις έντονες διαμαρτυρίες των μόνιμων εκπαιδευτικών για τις πρόσφατες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου των τοποθετήσεων των πολύτεκνων εκπαιδευτικών.

Την έντονη διαμαρτυρία των μόνιμων εκπαιδευτικών σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 55 του Προεδρικού Διατάγματος 50/1996, μετέφερε στη Βουλή και συγκεκριμένα στην υπουργό Παιδείας, με Αναφορά δύο υπομνημάτων, η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία) Μπέττυ Σκούφα. 



Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας που φέρνει τα «πάνω κάτω» στις μεταθέσεις και τοποθετήσεις


Σύμφωνα και με τη διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (21/2/2020), οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται κατά προτεραιότητα στα οργανικά και λειτουργικά κενά, όχι μόνο από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα, αλλά και εντός της ίδιας περιοχής. Αυτό συμβαίνει σε βάρος πολλές φορές άλλων συναδέλφων τους μονίμων εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν και πολύ περισσότερα χρόνια υπηρεσίας και πολύ περισσότερα μόρια μετάθεσης, όπως αναφέρεται στις σχετικές διαμαρτυρίες των ίδιων των εκπαιδευτικών και των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας. 
Η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην αλλαγή αυτή, παρά το γεγονός ότι το προηγούμενα ισχύον καθεστώς, έβρισκε σύμφωνη όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.


Οι αντιδράσεις των μόνιμων εκπαιδευτικών


Τόσο οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στη Γενική Συνέλευσή τους (06.06.2020) και στο σχετικά διατυπωμένο Ψήφισμά της, όσο και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συγκεντρώνουν πανελλαδικά υπογραφές σε κείμενο διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας, ζητούν να αποσυρθεί άμεσα το άρθρο 55 του νόμου 4653/2020 και η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος.


Κατάθεση Αναφοράς 


Η Βουλεύτρια Πιερίας κατέθεσε Αναφορά με το Ψήφισμα των Προέδρων της ΕΛΜΕ και τη «διαμαρτυρία-πρόταση» υπογεγραμμένη ήδη από πολυάριθμους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Πιερίας, ζητώντας ενημέρωση ως προς τα ζητήματα που προέκυψαν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια