Άκρως καλοκαιρινή, εύκολη και νόστιμη συνταγή!!!
Συστατικά
Συστατικά
- 250 γρ. μύδια, ψίχα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 ντομάτες
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- θυμάρι
- 1/2 πιπεριά τσίλι
- 2 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
- 150 γρ. φέτα
- ψωμί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ρίγανη, ξερή
- αλάτι
- 1 κ.σ. μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε να καραμελώσει. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες, κρυσταλλική ζάχαρη, ξερή ρίγανη, θυμάρι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη.
- Ψήνουμε για να πάρει βράση η σάλτσα και να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία.
- Προσθέτουμε κέτσαπ, ρίχνουμε τα καθαρισμένα μύδια και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ. Καλύπτουμε τα μύδια με τυρί φέτα σε κομμάτια, ρίχνουμε ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
- Βάζουμε μία γκριλιέρα στη φωτιά να κάψει.
- Στο ψωμί ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξερή ρίγανη και αλάτι. Μεταφέρουμε το ψωμί στη γκριλιέρα με τη λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Πιέζουμε με τα χέρια μας και ψήνουμε για να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε τα μύδια από τον φούρνο, προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!