HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δύο Ρουμάνοι από την Ελλάδα, μολυσμένοι με Covid-19 στη Θάσο και την Παραλία Κατερίνης

Συνεχίζοντας τις πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν σχετικά με την κατάσταση των Ρουμάνων τουριστών στην Ελληνική Δημοκρατία, το Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν σήμερα από τις ελληνικές τοπικές αρχές στο Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Ένας Ρουμάνος στη Θάσο και ένας άλλος στην Παραλία Κατερίνης βρέθηκαν θετικοί για μόλυνση με COVID-19, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Και οι δύο περιοχές είναι τουριστικές περιοχές με μεγάλη εισροή Ρουμάνων τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο Ρουμάνος στο νησί της Θάσου έχει ήδη μεταφερθεί σε ξενοδοχείο για καραντίνα και η υγεία του είναι καλή.

Ο Ρουμάνος πολίτης στην Παραλία Κατερίνης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι είχε ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της Ελλάδας. Και η υγεία του είναι καλή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με τις ενημερωμένες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο https://travel.gov.gr , έχει τροποποιηθεί η διαδικασία που εφαρμόζεται σε τουρίστες που έχουν δοκιμαστεί για μόλυνση με COVID-19 κατά την είσοδό τους στην επικράτεια της Ελληνικής Δημοκρατίας. Έτσι, μετά την εκτέλεση του τεστ, οι ενδιαφερόμενοι θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στον τελικό προορισμό εν αναμονή του αποτελέσματος, το οποίο κοινοποιείται εντός 24 ωρών. Οι ελληνικές αρχές προτείνουν, μέχρι την ανακοίνωση του αποτελέσματος, τα άτομα που δοκιμάστηκαν να διατηρήσουν την κοινωνική τους απόσταση, να ακολουθήσουν τις συστάσεις που έχουν υιοθετηθεί σε τοπικό επίπεδο και να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους για να εντοπίσουν τυχόν συγκεκριμένα συμπτώματα μόλυνσης από COVID-19. Τα άτομα που έχουν δοκιμαστεί θα επικοινωνήσουν μόνο σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια επίσημη πηγή, ξεκινώντας από τις 9 Ιουλίου 2020, η υποχρεωτική συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας (Passenger Locator Form) από άτομα που εισέρχονται στο έδαφος της Ελληνικής Δημοκρατίας (αεροπορικώς, οδικά ή θαλάσσια) πρέπει να γίνει με τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την ημερομηνία ταξιδιού και όχι 48 ώρες όπως απαιτείται αρχικά. Υπενθυμίζεταθι ότι η μη συμμόρφωση με την υποχρέωση συμπλήρωσης αυτού του εντύπου επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία. Η φόρμα είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά στο https://travel.gov.gr , όπου καθορίζονται επίσης οι όροι ταξιδιού που ισχύουν για αυτήν την περίοδο.

Όσον αφορά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο δημόσιο χώρο σχετικά με τις δοκιμές όλων των τουριστών στη συνοριακή διέλευση Kulata-Promachonas, η Ρουμανική Πρεσβεία στην Αθήνα ζήτησε διευκρινίσεις από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές που ανέφεραν ότι, αυτή τη στιγμή, οι δοκιμές γίνονται ακόμη τυχαία, εντός του αριθμού των διαθέσιμες δοκιμές.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια