HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τουρκία: Navtex για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ1, εξέδωσε Navtex για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ΕΡΤ1, με τη Navtex που εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου.

Αξίζει να τονιστεί ότι, όπως μετέδωσε το ρεπορτάζ, ήδη στην περιοχή πλέει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Αυτό συμβαίνει ενώ επισκέπτεται την Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών. Ο Χάικο Μάας δήλωσε νωρίτερα ότι τόσο η γερμανική κυβέρνηση όσο και η γερμανική προεδρία της Ε.Ε. περιμένουν να δώσει τέλος η Τουρκία σε αυτή την πολιτική των γεωτρήσεων και να μην προχωρήσει σε νέες γεωτρήσεις.

Ο κ. Μάας επισήμανε ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν οι ευρωτουρκικές σχέσεις όσο η Τουρκία ασκεί αυτή την πολιτική.
Τουρκική Navtex και νοτιοδυτικά της Κύπρου

Η προκλητική και επιθετική στάση της Άγκυρας συνεχίζεται ακάθεκτη καθώς πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί Navtex για γεωτρήσεις στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την Navtex, οι διαδικασίες γεώτρησης ξεκίνησαν στις 18 Ιουλίου και υπολογίζεται να κρατήσουν 1 μήνα και 2 μέρες.



Η παραπάνω ενέργεια της Άγκυρας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικών κινήσεων εκ μέρους της Τουρκίας, τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και σε επίπεδο αποφάσεων.

Η συγκεκριμένη Navtex προβληματίζει ακόμα περισσότερο, ειδικά μετά την υπογραφή Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί, αλλά και στον απόηχο της «αθόρυβης» τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο που πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, την υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Μεγάρου Μαξίμου Ελένη Σουρανή, και τον σύμβουλο Εξωτερικής πολιτικής της Άνγκελα Μέρκελ Γιαν Χέκερ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια