HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τι συμβαίνει στη Δανία αν δεν έχεις παντρευτεί μέχρι τα 25

Πολλές παραδόσεις είναι καλό να μην χάνονται. Ακόμα κι αν είναι λίγο παράξενες. Όπως αυτή που διατηρείται στη Δανία, όταν κάποιος κλείσει τα 25 του και δεν έχει ακόμα παντρευτεί.

Τα 25α γενέθλια συνήθως γιορτάζονται με αρκετό αλκοόλ και μεγάλη παρέα φίλων. Στη Δανία πάλι, αν κάποιος τα κλείσει και δεν έχει ανταλλάξει γαμήλιους όρκους, αναγκάζεται να υποστεί μια επίθεση με κανέλα. Οι φίλοι παίρνουν τον εορτάζοντα τον βάζουν σε μια καρέκλα κι αφού του βάλουν μια μάσκα στα μάτια αρχίζουν να του πετούν κανέλα, η οποία συνοδεύεται από νερό ή αυγά, ώστε να κολλήσει στο σώμα.


Και αυτό δεν γίνεται μια φορά, αφού τον βάζουν να πλυθεί και ξαναρχίζουν από την αρχή. Σταματούν μόνο όταν τους τελειώσει η κανέλα και μόνο τότε, βγαίνουν σε κάποιο μπαρ ή κλαμπ για να γιορτάσουν με πιο συνηθισμένο τρόπο.

Η συγκεκριμένη παράδοση κρατά εδώ και αιώνες. Από τότε που οι έμποροι μπαχαρικών γύριζαν όλη τη χώρα και λόγω των ταξιδιών τους παρέμεναν εργένηδες, επειδή δεν έμεναν ποτέ σε ένα μέρος για αρκετό καιρό ώστε να «νοικοκυρευτούν».


Πολλοί από αυτούς δεν έβρισκαν ποτέ ταίρι, κι έτσι τους φώναζαν «Pebersvends», δηλαδή «άνδρες του πιπεριού». Οι γυναίκες που έμεναν άγαμες, από την άλλη, αποκαλούνταν «κόρες του πιπεριού».

Βέβαια, κανείς δεν θεωρεί αναγκαίο στη Δανία να παντρευτεί κάποιος μέχρι τα 25 του. Η μέση ηλικία γάμου στη χώρα είναι 34,5 για τους άνδρες και 32 για τις γυναίκες. Άρα, η επίθεση με την κανέλα δεν θεωρείται τιμωρία, αλλά απλά μια ευκαιρία να κάνεις πλάκα σε κάποιον φίλο αλλά και να διατηρήσεις μια παράδοση αιώνων. Το θέαμα μπορεί να είναι αστείο, ωστόσο μάλλον κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Σωστά;


Πληροφορίες: theculturetrip.com, businessinsider.com



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια