HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ - 4 Αυγούστου (Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης Δάσκαλος - M. A. Lond.)


Επιμέλεια: Ανέστης Ι. Κοκκινίδης
Δάσκαλος (M. A. Lond.)

4 Αυγούστου

Γεγονότα

1981-Σημειώνονται επεισόδια μεταξύ ψαράδων στη θέση Κάβος της παραλίας Λιτοχώρου, μετά τον εντοπισμό του γρυ γρυ “Κωνσταντής” με 14μελές πλήρωμα που ψάρευε παράνομα. Οι παράκτιοι αλιείς της Πιερίας ακινητοποίησαν το πλήρωμα και πέταξαν τον καπετάνιο σε μία βάρκα.  Εν συνεχεία ρυμούλκησαν το σκάφος με σχοινιά και το οδήγησαν στην παραλία του Λιτοχώρου, όπου κατέφτασαν λιμενικές αρχές και αστυνομία.  (Μακεδονία, 5-8-1981, σελ. 11 )

1979-Μεταφέρθηκε στο νέο ιδιόκτητο κατάστημά της (στην οδό Σκρα 16)  η αντιπροσωπεία TOYOTA Κατερίνης με πλήρη έκθεση αυτοκινήτων και ανεξάρτητο τμήμα ανταλλακτικών αυτοκινήτων. (Νέα Εποχή, 4-8-1979, σελ. 1)

1984-Ο υπουργός Οικισμού και Περιβάλλοντος Αντώνης Τρίτσης επισκέπτεται την Κατερίνη και το Δίον. (Μακεδονικός Αγών, 4-8-1984, σελ. 1)


Έφυγαν

1207-Δολοφονείται ο ευγενής Βονιφάτιος ο Μομφερατικός, που έχτισε το Κάστρο του Πλαταμώνα στην Πιερία, από τους κυριότερους αρχηγούς της Δ' Σταυροφορίας.


Κάστρο του Πλαταμώνα

Έγιναν κι αυτά

1967-Μετατέθηκε στην Ανωτέρα Στρατιωτική Διοίκηση Πιερίας ο συνταγματάρχης Μάρκος Βουτσαδόπουλος και αντικαταστάθηκε από τον αντισυνταγματάρχη Εμμανουήλ Μπερδαλή. Επίσης, νέος διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κατερίνης αναλαμβάνει ο μοίραρχος Σταμούλης Μαλούκος στη θέση του μετατεθέντος στην Αθήνα Κονδύλη. (Μακεδονικός Αγών, 4-8-1967, σελ. 1)

1981-Η Ευδοκία Αγγελή διορίζεται Πρωτοδίκης Κατερίνης. (Μακεδονία, 4-8-1981, σελ. 10)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια