Με κανέλα και κύμινο για περισσότερη νοστιμιά
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια σαν μισές μικρές λεμονόκουπες
- 3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
- 4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλετε)
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας πελτές
- 4 δαφνόφυλλα
- μαυροπίπερο σε σπυριά
- 1/2 κουτ. γ.τ.γ. κόκκινο πιπέρι
- 1/3 κ.τ.γ. κανέλα
- 1/3 κ.τ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.τ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένη
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε μέτρια φωτιά και σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα τσιγαρίζετε στο λάδι το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει λίγο και να γλυκάνει.
- Ρίχνετε τις πατάτες και τα σκόρδα και τα γυρνάτε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1 - 2 λεπτά, να τσιγαριστούν λίγο.
- Προσθέτετε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και βράζετε για περίπου 5 - 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και όλα τα μπαχαρικά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για περίπου 15 λεπτά.
- Ξεσκεπάζετε, μετριάζετε τη φωτιά και μαγειρεύετε, σείοντας πότε-πότε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το φαγητό, για άλλα περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μελώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους.
- Στο τέλος ρίχνετε τη ρίγανη.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!