-->

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Κις λορέν με σολομό

Μία νόστιμη συνταγή

Υλικά για 2 άτομα

Για τη ζύμη

  • 145 γραμμάρια βούτυρο
  • 350 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 αυγό
  • μία πρέζα αλάτι
  • δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος
Για τη γέμιση

  • 400 γραμμάρια φιλέτο καπνιστού σολομού
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλη χούφτα κάρδαμο
  • 2 αυγά
  • 400ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  • Αρχικά, ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης, ζυμώνετε με το χέρι μέχρι να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα και ανοίγετε σε στρογγυλά φύλλα.
  • Παίρνετε μια φόρμα για τάρτα, την βουτυρώνετε και στρώνετε μέσα τη ζύμη.
  • Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και την τοποθετείτε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου μέχρι να σκληρύνει.
  • Αφού περάσει το μισάωρο, βγάζετε από το ψυγείο, σκεπάζετε τις άκρες της με λίγο αλουμινόχαρτο και ψήνετε γαι 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βγάζετε από τον φούρνο την κις και αφήνετε να κρυώσει.

Για τη γέμιση
  • Ζεσταίνετε λίγο το σολομό σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, περίπου 2 λεπτά, και εν συνεχεία τον τοποθετείτε στην τάρτα.
  • Σε ένα μπεν μαρί ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύετε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα γάλακτος, αφού έχετε προσθέσει τα αυγά τα οποία πρώτα έχετε χτυπήσει.
  • Βγάζετε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτετε το κάρδαμο, λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
  • Περιχύνετε την κρέμα στην τάρτα και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
  • Αφήστε την να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρετε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

-->