HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εύβοια: Ανείπωτη τραγωδία! Βρήκαν πνιγμένο το μωράκι τους μέσα στα νερά του πλημμυρισμένου σπιτιού

Συγκλονίζει η είδηση του πνιγμένου βρέφους στην Εύβοια από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 4 νεκρούς.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η οικογένεια είχε πάει στα Πολιτικά Ευβοίας για διακοπές. Το σπίτι που έμεναν πλημμύρισε όπως και ολόκληρη η περιοχή.

Ψάχνοντας το 8 μηνών μωρό τους, το βρήκαν δυστυχώς νεκρό μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι, ζώντας αυτό που κανένας γονιός δεν θέλει ποτέ να ζήσει.

Τεράστιο πλήγμα στην περιοχή

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες, ενώ μετά τις 8 το πρωί άρχισε σιγά-σιγά να πέφτει η ένταση της βροχής και το κύμα μετακινήθηκε περισσότερο νότια.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. Το μόνο θετικό σημάδι είναι ότι έχει σταματήσει βροχή.

Ήδη χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.



Μεταφέρουν μωρά με σκαπτικά μηχανήματα!

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που κατέγραψε λίγη ώρα πριν το συνεργείο του Star Κ.Ε. οι διασώστες μεταφέρουν πολίτες ανάμεσά τους και μωρά με σκαπτικά μηχανήματα.

Ένα σουπερ πούμα έχει κινητοποιηθεί για εναέριες διασώσεις καθώς πολλοί άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στις ταράτσες τους.

SΟS έχει εκπέμψει ο πρόεδρος του χωριού Πούρνου στο Δήμο Διρφύων.

Το χωριό είναι αποκλεισμένο από τα νερά με δεκάδες ηλικιωμένους εγκλωβισμένους .


Με ελικόπτερα

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο νότια της Χαλκίδας εκεί όπου οι πυροσβέστες αδυνατούν να φτάσουν στα σπίτια γιατί οι δρόμοι είναι κομμένοι και ζήτησαν ενισχύσεις από ελικόπτερο ώστε να ξεκινήσουν απεγκλωβισμοί ανθρώπων από τις ταράτσες των σπιτιών.

Όπως έγινε γνωστό, διατέθηκε ελικόπτερο και σε λίγο θα βρίσκεται εκεί έτσι ώστε να βοηθήσει, ιδιαίτερα στο Μπούρτζι και το Λευκαντί, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και τα νερά δεν επιτρέπουν την κίνηση κανενός αυτοκινήτου. Τα μονά οχήματα που έχουν μπει στην περιοχή είναι χωματουργικά οχήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια, ενώ συνεχίζεται η βροχόπτωση με συνέπεια να μην υπάρχει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα.


Διακοπή κυκλοφορίας
Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων , που επικρατούν στην περιοχή της Εύβοιας, έχει διακοπεί

στα κάτωθι σημεία:

• στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η έως την 45η χ/θ και

• στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Λεπούρων, στο ύψος της γέφυρας Βασιλικού Χαλκίδας.

Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, σε πολλές επαρχιακές οδούς, στις περιοχές των Πολιτικών, των Ψαχνών, της Καστέλλας, του Αγίου Νικολάου Βασιλικού (Μπούρτζι), των Φύλλων του Βασιλικού και του Μαντουδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αστυνομικών.



Πηγή




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια