Ένα απόλυτα γευστικό και χορταστικό πιάτο
Υλικά για 2 άτομα
- 400 γραμμάρια ταλιατέλες
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 λεμόνι
- 3 κ.τ.σ. βούτυρο
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
- 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- 2 κ.τ.σ. άνηθο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζετε τις ταλιατέλες al dente για περίπου 6 λεπτά
- Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύνετε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόβετε τον άνηθο και την πιπεριά
- Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνετε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά
- Ρίχνετε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε με τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
- Αφήνετε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!