Ένας πανεύκολος λαχταριστός μεζές που κάλλιστα μπορεί να μπει στο τραπέζι μας και ως κυρίως πιάτο, ειδικά αν συνδυαστεί με φρέσκες τηγανητές πατάτες.
Υλικά
Εκτέλεση
Tip
Παραλλαγή: Χρησιμοποιήστε όποιο είδος πιπεριάς σας αρέσει. Οι καυτερές αλλά και οι Φλωρίνης ταιριάζουν εξίσου με τα χωριάτικα λουκάνικα.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook
Πηγή:olivemagazine.gr
Υλικά
- 500γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε μέτριες φέτες
- 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 8-10 πιπεριές πράσινες, χοντροκομμένες
- 4 ώριμες ντομάτες
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- θυμάρι ή ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε τα λουκάνικα για 1-2 λεπτά και τα μεταφέρετε σε πιάτο.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα λουκάνικα και αλατοπιπερώνετε.
- Ανακατεύετε και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Tip
Παραλλαγή: Χρησιμοποιήστε όποιο είδος πιπεριάς σας αρέσει. Οι καυτερές αλλά και οι Φλωρίνης ταιριάζουν εξίσου με τα χωριάτικα λουκάνικα.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook
Πηγή:olivemagazine.gr
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!