HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Βολιώτικο σπεντζοφάι

Ένας πανεύκολος λαχταριστός μεζές που κάλλιστα μπορεί να μπει στο τραπέζι μας και ως κυρίως πιάτο, ειδικά αν συνδυαστεί με φρέσκες τηγανητές πατάτες.

Υλικά

  • 500γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε μέτριες φέτες
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 8-10 πιπεριές πράσινες, χοντροκομμένες
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  2. Σοτάρετε τα λουκάνικα για 1-2 λεπτά και τα μεταφέρετε σε πιάτο.
  3. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα λουκάνικα και αλατοπιπερώνετε. 
  5. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.


Tip

Παραλλαγή: Χρησιμοποιήστε όποιο είδος πιπεριάς σας αρέσει. Οι καυτερές αλλά και οι Φλωρίνης ταιριάζουν εξίσου με τα χωριάτικα λουκάνικα.



Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Πηγή:olivemagazine.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια