Αυτή η συνταγή έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζατε για τα γεμιστά κολοκυθάκια. Δεν σερβίρονται αυγολέμονο, αλλά με μια απίθανη σος γιαουρτιού.
Το κολοκυθάκι με κιμά και ρύζι είναι μια από τις κλασικές συνταγές του καλοκαιριού. Ενώ όμως συνηθίζεται να σερβίρεται με σος αυγολέμονο, υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος. Μια συνταγή που έφτιαχνα οι Μικρασιάτισες και κυριολεκτικά θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Το κολοκυθάκι με κιμά και ρύζι είναι μια από τις κλασικές συνταγές του καλοκαιριού. Ενώ όμως συνηθίζεται να σερβίρεται με σος αυγολέμονο, υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος. Μια συνταγή που έφτιαχνα οι Μικρασιάτισες και κυριολεκτικά θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά
- 5-6 κολοκυθάκια
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Για τη σος: 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 φυλλαράκια δυόσμο
- Λίγο χυμό λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ρύζι με τον κιμά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε το κοτσάνι κάθετα, αλλά και το πίσω μέρος και αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Κρατήστε το εσωτερικό τους για ακαταμάχητους κολοκυθοκεφτέδες
- Γεμίζουμε με τον κιμά τα κολοκυθάκια, αφήνοντα μισό εκατοστό σε κάθε άκρη, γιατί η γέμιση θα φουσκώσει
- Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μεγάλη κατσαρόλα, τα στρώνουμε να κάτσουν στον πάτο της. Προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο ως το άνοιγμα του κολοκυθιού. Αλατοπιπερώνουμε
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφού πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40’ λεπτά
- Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες στη μέση και αφαιρούμε το φύτρο. Βάζουμε με το λάδι σε επεξεργαστή τροφίμων και λιώνουμε να γίνει ένα
- Αφαιρούμε τα κολοκυθάκια από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζουμί που μένει στο σκεύος στο μείγμα με το λάδι και το σκόρδο
- Ανακατεύουμε και το γιαούρτι και το χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε περισσότερο χυμό αν θέλουμε να γίνει πιο αραιή η σος
- Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια, περιχύνοντας με τη σος γιαουρτιού
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!