HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Παραπέμπονται στο Εφετείο οι δύο εφοριακοί που ζητούσαν «χαρτζιλικάκι»

Δύο υπάλληλοι ΔΟΥ της Κρήτης έφτασαν στο νησί της Ρόδου για να κάνουν ελέγχους σε επιχειρήσεις.

Όμως, πιάστηκαν αντί ελέγχων να επιχειρούν να προσκομίσουν οικονομικά οφέλη από τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι να παραπεμφθούν σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για έναν 54χρονο κι έναν 40χρονο, υπάλληλους της ΔΟΥ από την Κρήτη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλων για πράξη αντικείμενη στα καθήκοντά τους από κοινού, της εκβίασης επιχείρησης από κοινού, τελεσθείσης όμως κατ’ επάγγελμα, διότι οι δράστες ενήργησαν βάσει σχεδιασμού και υποδομής, χρησιμοποιώντας την εξουσία που τους έδινε η υπαλληλική τους ιδιότητα και με σκοπό επανειλημμένης τέλεσης και μελλοντικού σταθερού βιοπορισμού, της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Αυτό αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, που υιοθέτησε αυτούσια σχετική πρόταση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου. Οι δύο εφοριακοί, όπως έγραψε η «Δημοκρατική», συνελήφθησαν τον Ιούνιο του 2017 στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση οι κατηγορούμενοι εφοριακοί υπάλληλοι ενεργώντας κατά την από 22.6.2017 εντολή ελέγχου, μετέβησαν στην Ρόδο για να διενεργήσουν Μερικό Επιτόπιο Φορολογικό έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της ορθής τήρησης των βιβλίων και έκδοσης των στοιχείων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Στο πλαίσιο της ως άνω εντολής ελέγχου, οι υπάλληλοι μετέβησαν την 26η Ιουνίου 2017 σε κατάστημα ενοικιάσεως αυτοκινήτων και γενικού τουρισμού, όπου βρήκαν την ιδιοκτήτρια του καταστήματος και τον πατέρα της. Αμέσως τους δήλωσαν ότι θα προέβαιναν σε έλεγχο, τον οποίο οι τελευταίοι αποδέχθηκαν, παραδίδοντας στους δύο εφοριακούς, ό,τι στοιχεία τους ζήτησαν. Ταυτόχρονα κάλεσαν τον λογιστή τους να προσέλθει στο κατάστημα, ο οποίος και κατέφθασε δέκα λεπτά αργότερα.

«Ετοίμασε κανένα χαρτζιλικάκι»

Μετά το πέρας του ελέγχου, ο λογιστής αποχώρησε από το κατάστημα και τότε ο ένας εκ των εφοριακών φέρεται να ανακοίνωσε στον ιδιοκτήτη ότι θα προέβαινε σε δεύτερο έλεγχο και ζήτησε εκ νέου τα βιβλία της επιχείρησης, ο δε τελευταίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά του. Τότε φέρεται να του ανακοίνωσε ότι ένας υπάλληλος της επιχείρησης εργαζόταν χωρίς να φαίνεται στα βιβλία υποδεικνύοντάς του ένα άτομο που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Δεν δέχθηκε ως αξιόπιστες τις εξηγήσεις του ιδιοκτήτη και τον προέτρεψε να ασφαλίσει τον εργαζόμενο για να μην έχει προβλήματα στο μέλλον, υπενθυμίζοντάς του το υψηλό πρόστιμο των 10.500 ευρώ που επισύρει μία τέτοια παράβαση. Τότε ο έτερος ελεγκτής, όπως αναφέρεται στην Εισαγγελική Εισήγηση απευθύνθηκε στον ιδιοκτήτη λέγοντάς του «ετοίμασε κανένα χαρτζιλικάκι» και του ζήτησε μία κάρτα του καταστήματος όπου θα ανέγραφε και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Το ίδιο βράδυ ο ιδιοκτήτης δέχθηκε κλήση από έναν άγνωστο σε αυτόν αριθμό κινητού τηλεφώνου όπου ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται συστηνόμενος ως ο «Γιάννης από Κρήτη» του ζήτησε να συναντηθούν άμεσα. Ο ιδιοκτήτης του απήντησε ότι δεν μπορούσε να βρεθούν άμεσα και τότε ο κατηγορούμενος του ανακοίνωσε ότι θα περνούσαν από το κατάστημα το πρωί.

Αυτή η συμπεριφορά θορύβησε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό στις Αρχές και έτσι προσήλθε την 27η Ιουνίου 2017 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και περιέγραψε στους αστυνομικούς τις πιέσεις που δέχθηκε από τους υπαλλήλους για να τους καταβάλει χρήματα για να μην καταγράψουν την υποτιθέμενη παράβαση.

Πώς πιάστηκαν στη… φάκα

Ενόσω μάλιστα βρισκόταν στο Τμήμα Ασφάλειας, δέχθηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από την θυγατέρα του, που τον ενημέρωσε ότι οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονταν ήδη στο κατάστημα της επιχείρησης και τον ανέμεναν. Τότε, ο ιδιοκτήτης, κατόπιν συνεννόησης με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, τους παρέδωσε τρία χαρτονομίσματα των 100 ευρώ έκαστο, τα οποία αφού οι αστυνομικοί προσημείωσαν του τα επέστρεψαν.

Εν συνεχεία μετέβη στο κατάστημα όπου βρήκε τους δύο κατηγορουμένους που άρχισαν να συζητούν για κάτι ελέγχους και τότε, ο νεαρότερος του είπε επιτακτικά «ξύσου» σε κρητική διάλεκτο. Επειδή ο ιδιοκτήτης έδειξε να μην καταλαβαίνει τι του είχε πει ο άλλος εφοριακός, του ζήτησε να δώσει ό,τι καταλαβαίνει.

Τότε ο ιδιοκτήτης έβγαλε και άφησε στο γραφείο του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα τα οποία ο ένας κατηγορούμενος πήρε, ευχαριστώντας τον και ανακοινώνοντάς του παράλληλα ότι θα τα έλεγαν ξανά σε 15 ημέρες και εν συνεχεία αποχώρησαν από το κατάστημα.

Αστυνομικοί της Υ.Α. Ρόδου, που είχαν θέσει το κατάστημα υπό διακριτική παρακολούθηση, παρατήρησαν την έξοδο των δύο κατηγορουμένων, τους ακολούθησαν και τους προσέγγισαν δηλώνοντάς τους την ιδιότητά τους.

Στο άκουσμα της ιδιότητας των αστυνομικών οργάνων, ο νεότερος από τους κατηγορουμένους απέρριψε στο έδαφος ένα διαφημιστικό φυλλάδιο του καταστήματος- χάρτη της Ρόδου, το οποίο περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί και διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αποκρύψει τα τρία προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος έσπευσε να απορρίψει το ενοχοποιητικό γι’ αυτόν στοιχείο στην θέα των αστυνομικών είναι ισχυρή ένδειξη ενοχής του. Ακολούθως οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα γραφεία της Υ.Α. Ρόδου όπου και έγινε αναγνώρισή τους Οι ίδιοι αρνούνται κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται.
ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια