HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Θεσσαλονίκη: «Βόμβα» Χαρδαλιά για lockdown μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη έβαλαν στο τραπέζι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα  με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Στη Θεσσαλονίκη, τις τρεις τελευταίες μέρες έχουν επιβεβαιωθεί 107 κρούσματα (47 την Τρίτη, 22 την Τετάρτη και 38 την Πέμπτη).

Σε περίπτωση που τα κρούσματα δεν περιοριστούν τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να τεθούν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα μετά το Δεκαπένταύγουστο-οπότε και επιστρέφουν οι περισσότεροι από τις διακοπές τους στην πόλη- με στόχο τον περιορισμό διασποράς του ιού.

Μεταξύ άλλων αυτά θα αφορούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ενώ σε επόμενο στάδιο και αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη τέλη Αυγούστου αν δεν μειωθούν τα κρούσματα

Σύμφωνα με τον μαθηματικό μοντέλο που τρέχει η Πολιτική Προστασία και το οποίο αναλύθηκε τόσο στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα όσο και στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα η Θεσσαλονίκη τέλος Αυγούστου θα είναι ποσοστιαία μια από τις πιο επιβαρυμένες σε επιδημιολογικό φορτίο περιοχές της χώρας.

Προβληματισμός υπήρξε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και για τον συνωστισμό που παρατηρείται στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας ενημέρωσαν από την πλευρά τους, Χαρδαλιά και Τσιόδρα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη αναφορικά με τον κορονοϊό.




Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια