HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Φαιδρή προπαγάνδα από τους “υπαλλήλους” του Ερντογάν! Ενώ Έλληνες στρατιώτες τραγουδούν τον εθνικό μας ύμνο στο Καστελόριζο, το Anadolu μεταδίδει ότι οι κάτοικοι μιλούν τουρκικά!! (VIDEO)

Την ώρα που οι πάντα ετοιμοπόλεμοι Έλληνες στρατιώτες -τους οποίους κατά βάθος φοβάται η Άγκυρα- έψαλλαν περήφανα τον Εθνικό Ύμνο στο ακριτικό Καστελόριζο, το κρατικό πρακτορείο “ειδήσεων” του καθεστώτος Ερντογάν, Anadolu, κάνει προπαγάνδα με πρωτοφανή ψέματα.


Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι γκεμπελίσκοι αναφέρουν για το ελληνικό νησί ότι «ποτέ δεν έκοψε τους δεσμούς του με την Ανατολία» και ότι «οι περισσότεροι κάτοικοι μιλούν τουρκικά»! Επισημαίνει μάλιστα -‘παπαγαλίζοντας’ το γελοίο επιχείρημα του Ερντογαν – ότι το μικρό νησί απέχει 580χλμ. από την ηπειρωτική Ελλάδα και μόλις ελάχιστα χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές, άρα δήθεν ανήκει στην Τουρκία.

Τι αναφέρει το προπαγανδιστικό κείμενο του Anadolu:

«Προσελκύοντας την προσοχή με την γνήσια αρχιτεκτονική και τη φυσική του δομή, το νησί Meis (Kastellorizo), το οποίο έχει έκταση 7,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πόλη Κας στην επαρχία της Αττάλειας. Στην είσοδο του νησιού, το οποίο είναι προσβάσιμο σε 25 λεπτά με το φέρι, υπάρχουν πολύχρωμα σπίτια και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης – Παλαιό Τζαμί με τον κόκκινο τρούλο.

Η πόλη Κας και το Καστελλόριζο, που έχουν μακροχρόνια φιλία και εμπορικές σχέσεις λόγω της εγγύτητάς τους, είναι επίσης γνωστά ως αδελφές πόλεις. Διοργανώνονται εκδρομές από το λιμάνι της Κας στο νησί. Οι άνθρωποι του Καστελλόριζου, που δεν διακόπτουν ποτέ τους δεσμούς τους με την Ανατολία, συχνά έρχονται απέναντι για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τρόφιμα. Οι κάτοικοι του Καστελλόριζου, οι περισσότεροι από τους οποίους μιλούν τουρκικά και έχουν τουρκικά μενού στα εστιατόρια και τις επιχειρήσεις τους, ψωνίζουν στην αγορά στην Κας κάθε Παρασκευή και περνούν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή.

Εκτός από το εμπόριο και τον τουρισμό, οι κάτοικοι της Κας πηγαίνουν επίσης στο Καστελλόριζο, όπου δεν απαιτείται βίζα για σύντομη είσοδο, για φαγητό στις ψαροταβέρνες. Οι άνθρωποι του Καστελλόριζου κερδίζουν τα προς το ζην από τον τουρισμό και το ψάρεμα.

Διοργανώνονται επίσης κοινά φεστιβάλ, διαγωνισμοί και πολιτιστικές εκδηλώσεις μεταξύ των δύο ακτών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης Lycia-Kaş και ο Διεθνής Αγώνας Κολύμβησης Meis-Kaş, που πραγματοποιήθηκαν για πολλά χρόνια και τέθηκαν σε αναστολή λόγω του κορωνοϊού, δείχνουν επίσης πόσο ισχυρή είναι η σχέση μεταξύ των κατοίκων των δύο περιοχών.

Μιλώντας στο Anadolu, ο δήμαρχος της Κας Mutlu Ulutaş, δήλωσε ότι υπάρχουν ισχυροί δεσμοί μεταξύ της πόλης του και του λαού του Καστελόριζου. Εκφράζοντας την άποψη ότι οι δύο πόλεις φιλοξενούν μια αλληλένδετη κουλτούρα, ο Ulutaş είπε: «Οι άνθρωποι του Καστελλόριζου αγαπούν πάρα πολύ την Κας. Έρχονται εδώ όχι μόνο για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και για διακοπές και για να δουν τους φίλους τους», είπε και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού μιλούν καλά τουρκικά».


Η στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας στο Καστελλόριζο

Δεν παραλείπεται στο προπαγανδιστικό αυτό αφιέρωμα, να γίνει αναφορά και στην στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στο Καστελλόριζο:

«Δύο αδελφές πόλεις, που χωρίζονται μεταξύ τους λόγω της επιδημίας, βρίσκονται επί του παρόντος στην ημερήσια διάταξη με ειδήσεις ότι η Ελλάδα πραγματοποιεί στρατιωτικές αποστολές στο νησί. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Χάμι Ακσόι, δήλωσε ότι τα νέα σχετικά με τη στρατιωτική συγκέντρωση της Ελλάδας στο Καστελλόριζο, το οποίο αφοπλίστηκε με την ειρηνευτική συμφωνία του Παρισιού του 1947, εμφανίστηκαν στον Τύπο. Προειδοποίησε μάλιστα ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει μέχρι τέλους τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».
Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια