HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μέτρα και στα φροντιστήρια- Τι ισχύει – Τι συμβαίνει με τους αρνητές της μάσκας (audio)

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με την απαραίτητη χρήση μάσκας καθ όλη την διάρκεια των μαθημάτων μέσα στις τάξεις και με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά του covid-19.

Τα ίδια μέτρα ισχύουν και στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, τα οποία προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και μειώνοντας τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου γονείς αρνούνται τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα ή ζητούν από τους καθηγητές να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι το παιδί τους δεν θα πάθει τίποτα από την χρήση μάσκας, επισημαίνει μεταξύ άλλων στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη η Βαρβάρα Καρακίτσου, πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Θεσσαλονίκης.

«Υπάρχουν και γονείς που εκφράζουν επιφυλάξεις σχετικά με την χρήση μάσκας. Δεν είναι και το πιο εύκολο να γίνεται το μάθημα με την χρήση μάσκα κάτω από συνθήκες ζέστης αλλά γενικότερα δεν αντιμετωπίζουμε ενστάσεις για την χρήση μάσκας. Μιλώντας όμως με συνάδελφους από την ευρύτερη περιοχή και ειδικά με την περιοχή της Πέλλας, όπου εκεί έχουμε και πιο αυστηρά μέτρα λόγω των κρουσμάτων, υπάρχουν γονείς που ζητούν ειδικές υπεύθυνες δηλώσεις  προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα παιδιά του δεν κινδυνεύουν, πιστεύω όμως ότι είναι μειοψηφία του συνόλου».

«Δεν έχουμε αναφορές για ενστάσεις από γονείς για χρήση μάσκας μέχρι στιγμής, αλλά και αν υπήρχαν δεν θα το κάναμε δεκτό. Είναι αυστηρές οι οδηγίες που έχουμε δώσει διότι μιλάμε για την δημόσια υγεία» προσθέτει στο ΡΘ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδος, Ιωάννης Βαφειαδάκης.

Κανονικά θα λειτουργούν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης σε περίπτωση που σε μια σχολική μονάδα εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού συμπληρώνει η Β.Καρακίτσου.

«Επειδή πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις όπου οι προϋποθέσεις είναι διαφορετικές με πολύ μικρότερο αριθμό μαθητών και με αποστάσεις διαφορετικές απ ότι στα σχολεία, δεν συμπεριλαμβάνονται οι ιδιωτικές δομές σε αυτήν την απαγόρευση».

 Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ:





Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια