HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Χαρδαλιάς: Έκκληση στους κατοίκους Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας και Πέλλας να τηρήσουν αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα

Έκκληση στους κατοίκους Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας και Πέλλας να τηρήσουν αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα που αποφασίστηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα το πρωί απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, ακόμη, την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας να άρει τα περιοριστικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο από τις 15/9.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πανδημία, είπε ότι η εικόνα στα δύο νησιά έχει βελτιωθεί σημαντικά και ευχαρίστησε τους κατοίκους για την τήρηση των οδηγιών.

Έκανε λόγο για τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στις περιοχές αυτές από μια μόνο συρροή, τόνισε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και ζήτησε από τους κατοίκους να τηρούν πιστά τα μέτρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι εξασφαλίστηκαν 200.000 γρήγορα τεστ και η πρώτη φουρνιά θα πάει στη Μυτιλήνη.  Είπε ακόμα ότι παρατείνονται τα μέτρα στις επιβαρυμένες περιοχές ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε επίσης ότι δημιουργείται «Task Force» για τα Σχολεία με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας των υπουργείων Υγείας και Παιδείας και του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία.

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση για πιθανή αναστολή λειτουργίας σχολική μονάδας σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.  Η απόφαση θα λαμβάνεται από τον Δ/ντη Εκπαίδευσης κατόπιν σχετικής εισήγησης.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων για την Αττική, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η κατάσταση προβληματίζει και ότι υπάρχουν εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν αν και όποτε χρειαστεί.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια