HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απολύμανση χώρων με τη μέθοδο της οζονοποίησης

Η καινοτόμος απολυμαντική μέθοδος της οζονοποίησης βελτιώνει την ποιότητα του αέρα (IAQ) σε οποιονδήποτε χώρο, απαλλάσσοντάς τον από πάσης φύσεως μικροοργανισμούς, αλλεργιογόνα και δυσοσμία.

Η ύψιστη αποτελεσματικότητα της διαδικασίας είναι αποδεδειγμένη κι επιτυγχάνεται με μέθοδο που προσομοιάζει στο μηχανισμό της φύσης να “αυτοκαθαρίζεται” με τη βοήθεια ηλεκτρικών εκκενώσεων (κεραυνοί).

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας της οζονοποίησης είναι μία οικονομικά προσιτή λύση κι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την εξάλειψη ανεπιθύμητων οσμών και την εξουδετέρωση παθογόνων μικροοργανισμών (π.χ. βακτήρια, ιοί, παράσιτα, μούχλες, ζύμες, μύκητες κ.α.), αλλεργιογόνων παραγόντων και ρύπων από τον αέρα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΖΟΝ
Το όζον είναι ένα πανίσχυρο απολυμαντικό και αποσμητικό μέσο. Η ελεγχόμενη παραγωγή του προκύπτει από την επίδραση υπεριώδους ακτινοβολίας ή μέσω ηλεκτρικών εκκενώσεων, όπως συμβαίνει αυθόρμητα και στην ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα αέριο με ιδιαίτερη οσμή που έχει τη φυσική τάση μετατροπής σε οξυγόνο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Ως βιοκτόνο, το όζον λειτουργεί με παρεμφερή μηχανισμό με το χλώριο και τα παράγωγά του.  Εξαλείφει:
– ιούς (π.χ. Influenza, Hepatitis A, Coxsackie’s viruses) με διάχυση και κατεύθυνση στον πυρήνα του νουκλεϊκού οξέος, όπου καταστρέφει το RNA τους. Σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, το όζον καταστρέφει την εξωτερική πρωτεϊνική μεμβράνη του ιού με αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι δομές DNA ή RNA.
– βακτήρια παρεμβαίνοντας στον μεταβολισμό των βακτηριακών κυττάρων (π.χ. Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Legionella pneumophilia) και παρεμποδίζοντας τις ενζυμικές διαδικασίες. Μια επαρκής ποσότητα όζοντος διαπερνά την κυτταρική μεμβράνη καταστρέφοντας τα βακτήρια.
– μύκητες (π.χ.  Candida spp) με διάχυση μέσω του εξωτερικού τοιχώματος προς το κυτταρόπλασμα, ανακόπτοντας τη λειτουργία των οργανιδίων που κατευθύνουν τη λειτουργία των κυττάρων.
Κατά τη διάρκεια της οζονοποίησης το μόριο του όζοντος διασπάται σε οξυγόνο (Ο2) καθώς το ένα από τα τρία άτομα οξυγόνου αλληλεπιδρά με το ενδοκυτταρικό περιεχόμενο των μικροοργανισμών
Ο3 → Ο2 + (Ο)
Λόγω της φύσης της άμεσης οξειδωτικής δράσης του όζοντος οι παθογόνοι μικροοργανισμοί δε μπορούν να αναπτύξουν μηχανισμούς ανθεκτικότητας και ανοσίας απέναντι στο όζον.
Παθογόνοι μικροοργανισμοί που χαρακτηρίζονται ως ευπαθείς απέναντι στη δράση του όζοντος είναι:
·         ΙΟΙ
·         ΒΑΚΤΗΡΙΑ (ΕΝΔΟΣΠΟΡΙΑ)
·         ΜΥΚΗΤΕΣ (ΖΥΜΟΜΥΚΗΤΕΣ) & ΜΟΥΧΛΕΣ
·         ΠΡΩΤΟΖΩΑ

ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΟΣΜΩΝ
Οι καθημερινά χρησιμοποιούμενοι ιδιωτικοί χώροι συγκεντρώνουν οσμές, ευχάριστες και δυσάρεστες, οι οποίες προσκολλώνται στα ρούχα, στις μοκέτες, στις κουρτίνες, στα έπιπλα και, κυρίως, διεισδύουν σε συστήματα αερισμού δυσκολεύοντας την απομάκρυνσή τους.
Τα βακτήρια είναι η αιτία της δυσοσμίας των εσωτερικών χώρων και είναι γεγονός ότι βρίσκονται γύρω μας συνεχώς και πολλαπλασιάζονται. Επομένως, η εξουδετέρωση αυτών των μικροοργανισμών αποκαθιστά τη φρεσκάδα και την καθαρότητα του αέρα και των επιφανειών.
Μερικά παραδείγματα οσμών που εξαλείφονται μέσω οζονοποίησης:
·         Ιδρώτας και άλλες σωματικές οσμές
·         Καπνός τσιγάρου
·         Μυρωδιά μπαχαρικών
·         Δυσοσμία κατοικίδιων
·         Μούχλα
·         Οσμή αποδυτηρίων (“locker room smell”)
·         Κλεισούρα
·         Μυρωδιές τροφίμων (μαγειρεμένων/ αλλοιωμένων)
·         Υπολειμματικές οσμές διαδικασιών συντήρησης (βάψιμο, κόλλα, βερνίκι, ναφθαλίνη)
·         Δυσοσμία τουαλέτας
·         Οσμές μετά από φωτιά, καμένα αντικείμενα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΟΖΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
·         Το όζον (O3) είναι ισχυρότατο απολυμαντικό/αποσμητικό μέσο με                           αποδεδειγμένη ύψιστη αποτελεσματικότητα (99,99%).
·         Ασφαλής μέθοδος απολύμανσης. Δεν απομένουν χημικά κατάλοιπα,
καθώς το όζον τείνει, φυσικά, να διασπάται σε οξυγόνο (σε αντίθεση
με τα συμβατικά μέσα).
·         150% δραστικότερη και 3.000 φορές ταχύτερη διαδικασία από την απολύμανση με χλωριούχα παράγωγα.
·         Eco-friendly διαδικασία – δεν παράγονται τοξικά υποπροϊόντα.
·         Εξουδετερώνει όλες τις δυσάρεστες οσμές.

·         Η χρήση του όζοντος διευκολύνει την απολύμανση του αέρα, κάθε
είδους επιφάνειας (χειρολαβές, πόμολα, διακόπτες, μπράτσα καθισμάτων) και χώρου. Ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία (π.χ.εσωτερικό αγωγών κλιματισμού, χαραμάδες, υφάσματα, οπές, ντουλάπια, συρτάρια κ.α.)

·         Μοναδική διεισδυτικότητα σε όλα τα σημεία κατά μήκους του συστήματος κλιματισμού χωρίς ψεκασμούς και υπολείμματα χημικών υγρών.

·         Το όζον παράγεται γρήγορα, εύκολα και μόνο όταν χρειάζεται (χωρίς μεταφορά και αποθήκευση).

·         Απομάκρυνση αλλεργιογόνων και ρυπογόνων ουσιών.

·         Δεν απαιτείται μετακίνηση/απομάκρυνση αντικειμένων από το χώρο καθώς το όζον είναι αναγνωρισμένο ως ασφαλές (GRAS/FDA approved) ακόμα και για τα τρόφιμα.

·         Ο χώρος είναι άμεσα διαθέσιμος για χρήση μετά την ολοκλήρωση του κύκλου οζονοποίησης.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΖΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απολύμανση χώρων με οζονοποίηση:

Δ.  7ης Μεραρχίας 45, Κατερίνη
Τ.  6936 525 202



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια