HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ζήτημα αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο για τις πορείες

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δ. Παπαγεωργίου με γνωμοδότησή του, θέτει θέμα αντισυγματικότητας του νομοσχεδίου για τις πορείες.

Πρόβλημα με το... καλημέρα φαίνεται πως αντιμετωπίζει το νέο νομοσχέδιο σχετικά με τις πορείες και γενικώς με τις υπαίθριες συναθροίσεις.

Αυτό τουλάχιστον έκρινε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Παπαγεωργίου με γνωμοδότηση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα, κατόπιν σχετικού ερωτήματος που του έθεσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Το πρόβλημα υπάρχει στο γεγονός οτι για να διαλυθεί μία πορεία ή συνάθροιση από την αστυνομία ή το λιμενικά, θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Αυτό όμως αποτελεί διοικητική πράξη και σύμφωνα με το άρθρο 89 του Συντάγματος η ανάθεση διοικητικών καθηκόντων σε δικαστικούς λειτουργούς απαγορεύεται.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια