-->

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Γερμανίδα στη Μόρια επαληθεύει τις υποψίες: «Υπάρχουν ελεύθερες ομάδες τζιχαντιστών, οπλισμένες από το καθεστώς Ερντογάν»!

Η Ρεμπέκα Σόμερ είναι Γερμανίδα καλλιτέχνιδα, φωτογράφος και ακτιβίστρια, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στη Μυτιλήνη και καταγράφει όσα συμβαίνουν στο ΚΥΤ της Μόριας. Μάλιστα, η κυρία Σόμερ, η οποία δεν έχει συντηρητικές απόψεις (κάθε άλλο!), προχώρησε σε τρομερές αποκαλύψεις για όσα έγιναν στη Μόρια της Λέσβου.

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις της για την ύπαρξη ομάδων τζιχαντιστών που εκμεταλλεύονται τους αλλοδαπούς αλλά και οι αναφορές της σε ΟΠΛΑ που διαθέτουν οι εντός του χώρου φιλοξενίας μεταναστών!​ Μάλιστα καταγγέλλει ότι τον οπλισμό τον έχουν βρει από το καθεστώς Ερντογάν! Είναι γνωστό πως έχουν περάσει στην Ελλάδα ως Σύροι «πρόσφυγες» λόγω διαβατηρίου, εκατοντάδες Τουρκμένοι τζιχαντιστές, οι οποίοι έχουν πολεμήσει στη Συρία κατά των δυνάμεων του Άσαντ!

Οι ΜΚΟ

Επίσης πολύ σημαντικές είναι οι καταγγελίες της κατά κάποιων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Υπάρχουν ΜΚΟ στη Λέσβο που κάνουν από διακίνηση ναρκωτικών έως και παρακολούθηση ελληνικών στρατοπέδων!

Στις 10 Σεπτεμβρίου έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη στο φιλελεύθερο γερμανικό διαδικτυακό περιοδικό «Tichys Einblick». Στη συνέντευξή της μίλησε για τον ύποπτο ρόλο ορισμένων ΜΚΟ, για τη συμπεριφορά των αλλοδαπών στο ΚΥΤ της Μόριας προς τους κατοίκους του νησιού και για το πώς οργανώθηκε ο εμπρησμός του κέντρου φιλοξενίας.

Καταγγέλλει ιδιαίτερα ότι η ΜΚΟ Seawatch εμπλέκεται, εκτός από τη διακίνηση ανθρώπων, και στη διακίνηση ναρκωτικών: «Η Seawatch Antifa εφοδιάζει τους μετανάστες με κανονικά διαβατήρια -παράνομα φυσικά- έτσι ώστε να μπορούν στη συνέχεια με αυτά τα διαβατήρια να μπορούν να εγκαταλείψουν το νησί και να μετακινηθούν στη χώρα με ναρκωτικά στις αποσκευές τους». Και συνεχίζει: «Ντρέπομαι εδώ που είμαι Γερμανίδα. Υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός γερμανικών ΜΚΟ που συμπεριφέρονται σαν να ήταν οι αφέντες αυτού του νησιού και αυτής της χώρας. Άκουσα από δύο Γερμανούς ότι χρησιμοποίησαν ακόμα και drone για να κατασκοπεύουν έναν ελληνικό στρατιωτικό χώρο και συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για αυτόν τον λόγο».

Ποιοι έβαλαν τις φωτιές και γιατί εμπόδισαν τους πυροσβέστες;

Η Σόμερ τονίζει ότι έγινε προσπάθεια να χρεωθεί ο εμπρησμός του ΚΥΤ Μόριας στους κατοίκους του νησιού. Ωστόσο, είδε ένα βίντεο στο οποίο φαίνονταν πολλές εστίες φωτιάς ταυτοχρόνως, οι οποίες ξεπήδησαν μέσα από το κέντρο υποδοχής.

Επικαλείται πληροφορίες που αναφέρουν ότι ένας άντρας και μία γυναίκα από γερμανική ΜΚΟ μαζί με Αφγανούς και Άραβες προκαλούσαν πυρκαγιές κοντά στις σκηνές! Όλοι οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες είχαν ενημερωθεί από πριν να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους και να φύγουν!

Επίσης, δήλωσε: «Οι περισσότεροι από τους αιτούντες άσυλο εδώ στη Μόρια δεν δείχνουν κανέναν σεβασμό και είναι εξαιρετικά επιθετικοί απέναντι στην Αστυνομία (…). Η προσπάθεια των πυροσβεστών για κατάσβεση της πυρκαγιάς εμποδίστηκε βίαια».

Βίαιοι και οπλισμένοι!

Η Γερμανίδα ακτιβίστρια αναφέρει ότι από την επόμενη ημέρα μετά τον εμπρησμό αρκετοί φιλοξενούμενοι του Κέντρου Υποδοχής κινήθηκαν προς τα ορεινά του νησιού. «Οι κάτοικοι των γύρω χωριών ανησυχούν γιατί κάποιοι από αυτούς που έφυγαν από το ΚΥΤ είναι βίαιοι και οπλισμένοι. Κυκλοφορούν σε ομάδες των πέντε ή δέκα ατόμων», δήλωσε. Και συμπλήρωσε: «Κάποιοι έχουν σιδερένιες ράβδους. Έχουν όλα τα είδη όπλων στο στρατόπεδο. Έχω δει από σπαθιά έως μαχαίρια. Υπάρχουν επίσης φήμες για πυροβόλα όπλα από τον στρατό του Ερντογάν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η φωτογράφος αναφέρεται στην παρουσία τζιχαντιστών: «Εδώ υπάρχουν πολλοί τζιχαντιστές, αυστηρά ευσεβείς μουσουλμάνοι, ακόμη και Ταλιμπάν. Μπορείτε να τους διακρίνετε από τα ρούχα τους Ταλιμπάν. Έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος. Μου τους έδειξαν κάτοικοι του καταυλισμού».

Εντύπωση προκαλούν και τα λεγόμενα της Σόμερ για την ταυτότητα των μεταναστών. «Σύροι δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου. Πάρα πολλοί έρχονται από την Αφρική. Στο στρατόπεδο κάθονταν πολλές γυναίκες, όμορφες και καλοθρεμμένες, με εξτένσιον και κολλημένα μακριά νύχια. Η πλειονότητα είναι Αφγανοί, κυρίως από τη φυλή των Χαζάρα, που είναι και η κύρια ομάδα Αφγανών στη Γερμανία. Βλέπω νεαρά αγόρια με μοντέρνο κούρεμα και κινητό τηλέφωνο και συχνά με κομψά ρούχα».ΠΗΓΗ: pronews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

-->