Νόστιμη συνταγή για τους λάτρεις του κρέατος
Υλικά
- 1 1/4 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα για ψητό
- 2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- 3 κ. σ. σόγια σος
- 2 κ. σ. ξηρό βασιλικό
- 2 κ. σ. λιωμένο σκόρδο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. σ. κορν φλάουρ
- 1/4 φλ. τσαγιού κρύο νερό
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το χοιρινό μέσα σε ένα πιρέξ.
- Σε ένα μπολ ρίξτε την παρμεζάνα, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το βασιλικό, το σκόρδο, το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
- Περιχύστε το χοιρινό με το μείγμα της παρμεζάνας.
- Σιγομαγειρέψτε στο φούρνο το χοιρινό μέχρι να ψηθεί καλά, για 6- 7 ώρες.
- Αφαιρέστε το ψητό από το φούρνο και τοποθετήστε σε ένα ξύλο κοπής ώστε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
- Τοποθετήστε τα υγρά του κρέατος σε μία μικρή κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μια βράση.
- Σε ένα μπολ ρίξτε το κρύο νερό και το κορν φλάουρ και χτυπήστε καλά.
- Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα στην κατσαρόλα που βράζει το ζουμί από το κρέας μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήστε να μαγειρευτεί για 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Κόψτε το χοιρινό σε φέτες και σερβίρετε με την σάλτσα.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!