HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νέο ιστορικό χαμηλό για την απόδοση του 10ετους ομολόγου


Κάτω από το 0,9% υποχώρησε σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ 0,882%. Η μεγάλη άνοδος των τιμών στη δευτερογενή αγορά η οποία συνδέεται με ιδιαίτερα αυξημένο όγκο συναλλαγών, συνδέεται με τις εκτεταμένες παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, και οι οποίες όπως υπογράμμισε χθες η επικεφαλής της Κρ. Λαγκάρντ θα πρέπει ενόψει του δευτέρου κύματος πανδημίας να συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ (Ηλεκτρονική Δευτερογενής Αγορά Τίτλων που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος) προσέγγισε το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ, έναντι τζίρου μόλις 4 δισ. ευρώ που καταγράφηκε για ολόκληρο το Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η ΕΚΤ μέσω του προγράμματος PEPP (στο οποίο συμμετέχουν και τα ελληνικά ομόλογα) είχε αγοράσει συνολικά ομόλογα αξίας 571,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου αγοράστηκαν ομόλογα 3,020 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά από την αρχή του προγράμματος η ΕΚΤ έχει απορροφήσει 12,966 δισ. ευρώ σε τίτλους του Ελλ. Δημοσίου.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στη διεύρυνση του προγράμματος αγοράς τίτλων που υλοποιεί στο πλαίσιο της πανδημίας (PEPP) στο προσεχές διάστημα, ενώ το συνολικό ύψος των ελληνικών ομολόγων που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θεωρούνται επιλέξιμα για το πρόγραμμα PEPP αγγίζει τα 16 δισ. ευρώ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια