HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νέο τραγικό συμβάν: Νεκρό 12χρονο κοριτσάκι-Κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των γονιών της


Ο θάνατος ενός ανήλικου παιδιού στην δομή φιλοξενίας στη Μυρσίνη συγκλονίζει από χθες το βράδυ το κέντρο με τους Σύριους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την ώρα, ένα κορίτσι ηλικίας περίπου 12 ετών από τη Συρία, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του περίπου στις έντεκα το βράδυ στο χώρο του κέντρου.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Γαστούνης και από εκεί στο Γ.Ν. Πύργου. Παρά το γεγονός ότι το κορίτσι δεν είχε παλμό, οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή, κάτι που όμως δεν κατάφεραν.

Το κορίτσι είχε "φύγει" από την πρώτη στιγμή που είχε πέσει νεκρό στη δομή.

Η κινητοποίηση των αρχών υπήρξε μεγάλη προκειμένου να μεταφερθεί γρήγορα το παιδί στο νοσοκομείο και να γίνει η όποια προσπάθεια επαναφοράς του.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, το κορίτσι, πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο είχε διαπιστωθεί πως αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα και επρόκειτο να κάνει ιατρικές εξετάσεις.

Όμως δεν πρόλαβε και πιθανότατα η καρδιά πρόδωσε το μικρό παιδί.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το τρίτο παιδί που χάνει τη ζωή του στη δομή. Το 2016 και το 2019, δύο μικρά παιδάκια είχαν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό, το πρώτο στην πισίνα του κέντρου και το δεύτερο στη θάλασσα.

Νεότερη ενημέρωση

Μιλώντας στο ilialive.gr ο πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, ιατρός και διοικητής του Κέντρου Φιλοξενίας Μυρσίνης, Ναμπίλ Μοράντ δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία περί καρδιολογικών προβλημάτων του κοριτσιού και πως το παιδί φαίνεται να πέθανε από παθολογικά αίτια, αλλά η νεκροψία θα δώσει απαντήσεις.

"Για μία ακόμα φορά δυστυχώς το LM village στην Μυρσίνη θρηνεί και ένα άλλο παιδάκι. Ένα κοριτσάκι 12 χρονών, χθες το βράδυ γύρω στις 11.00 το βρήκαν οι γονείς του στο δωμάτιο πεσμένο κάτω. Δεν είχε κάποιο προηγούμενο ιατρικό ιστορικό ή κάποια σημάδια για κάποια αρρώστια, ούτε πυρετό ούτε βήχα ούτε τίποτα.

Την φώναξε η μητέρα της δύο – τρεις φορές δεν απάντησε, ανέβηκαν πάνω και την βρήκαν σε λιπόθυμη κατάσταση. Μεταφέρθηκε από τον πατέρα της στο κέντρο υγείας Γαστούνης όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς, όπως και κατά την  μεταφορά της με το ασθενοφόρο για Πύργο, μέσα στο ασθενοφόρο και στο νοσοκομείο του Πύργου δυστυχώς όμως το κορίτσι κατέληξε.

Morant

Περιμένουμε, την ιατροδικαστική έκθεση από την Πάτρα, από το πρωί μεταφέρθηκε το παιδί εκεί προκειμένου να γίνει νεκροψία – νεκροτομή για να δούμε τι ήταν αυτό που προκάλεσε το θάνατο του. Αύριο πρόκειται να γίνει η κηδεία.

Η οικογένεια είχε έξι παιδιά μαζί με το κοριτσάκι που έφυγε, η μητέρα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι στις δύο του μήνα στο νοσοκομείο του Πύργου και δυστυχώς ενώ το παιδάκι δεν έχει κλείσει ακόμα 25 μέρες, έχασε το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδάκι της το κοριτσάκι, την Ταμάρα.

Οι γονείς από χθες το βράδυ είναι σοκαρισμένοι, οι στιγμές αυτές είναι πολύ δύσκολες και δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα πως έφυγε το παιδί τους τόσο γρήγορα και τόσο άδικα. Εμείς προσπαθούμε με στήριξη ιατρική και ψυχολογική να είμαστε κοντά στους γονείς, προκειμένου να ξεπεράσουν αυτό που τους συνέβη" σημείωσε ο κ. Μοράντ.




Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια