HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Χρυσοχοΐδης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Πού τα βρήκατε όλα αυτά τα πονετικά παραμύθια για τον 14χρονο, δεν ντρέπεστε να φτιάχνετε σαπουνόπερα;»


Εμείς δεν λέμε λόγια, κάνουμε δουλειά, σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών.
Ο υπουργός προανήγγειλε ότι σε λίγες μέρες θα εμφανιστούν σε σημεία συναθροίσεων τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ). "Αυτή η ομάδα εκφράζει αυτό που ψάχνουμε με τον νόμο. Διαμεσολάβηση, συνεργασία, σεβασμό. Είναι νέοι άνθρωποι, με νέες στολές, άοπλοι, καλά εκπαιδευμένοι σε αυτοάμυνα αλλά και πρώτες βοήθειες", τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο ίδιος απαντώντας σε επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον καταζητούμενο Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής παρατήρησε ότι «δώσατε χαιρέκακα όλη σας τη δύναμη, τα ρέστα σας που θα λέγαμε. Θεωρήσατε ότι επιτέλους η Αστυνομία κι ο Χρυσοχοΐδης δεν τα κατάφεραν. Στην ουσία ζητήσατε να παραβούμε κανόνες κράτους δικαίου για να παρακολουθούμε τον πολίτη και κατηγορούμενο Παππά. Το ίδιο είχατε ζήσει δυο μέρες πριν, να συλλάβουμε τον ευρωβουλευτή Λαγό, που χαίρει ασυλίας. Επίσης άκριτα ειρωνευθήκατε ότι τα σπίτια όλων των κατηγορούμενων ήταν υπό επιτήρηση, πράγμα που συμβαίνει σε κάθε σημαντική δίκη για αποφυγή αντεκδικήσεων ή ακτιβιστικών πράξεων. Από όσα είπατε πιο λαϊκιστικό δεν γίνεται. Πιο αντιδημοκρατικό δεν υπάρχει. Ζητάτε να καταπατά η αστυνομία τους νόμους, να μην σέβεται ατομικά δικαιώματα, να μην προστατεύει κατηγορούμενους για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα. Μήπως να επιτρέψουμε και το λιντσάρισμα; Και θέλετε να λέγεσθε και Αριστερά, που από τέτοια καταπάτηση νόμων και δικαιωμάτων γέμισε νεκροταφεία και στέναξε σε φυλακές και ξερονήσια».

Υπερασπίστηκε τον νόμο περί συγκεντρώσεων λέγοντας ότι είναι νόμος σταθμός, «ορόσημο για την εξέλιξη μιας δημοκρατίας που δεν φοβάται αλλά ρυθμίζει, δεν διαιρεί αλλά συμπεριλαμβάνει, δεν περιστέλλει αλλά περιφρουρεί. Είναι νόμος που εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία, σε λίγο καιρό θα είναι κοινό κτήμα, ρουτίνα, γιατί είναι νόμος της κοινής λογικής».

Κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά τον πίνακα με τις συναθροίσεις από 1ης Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου στην Αθήνα λέγοντας ότι στις 34 συναθροίσεις στις οποίες επιβλήθηκαν περιορισμοί, αυτές όπου οι διοργανωτές δεν τήρησαν τα μέτρα είναι μόνο 4. «Στο 88% υπήρξε εφαρμογή των περιορισμών», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Περνώντας στην επίθεση με στόχο κυρίως τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους κατηγόρησε ότι λένε «πονετικά παραμύθια» με αφορμή τη σύλληψη του 14χρονου. «Πού τα βρήκατε όλα αυτά τα πονετικά παραμύθια για τον 14χρονο; Δεν ντρέπεστε να φτιάχνετε σαπουνόπερα, να παίζετε με τα παιδιά, τόσο χειριστικά, με τόση εκμετάλλευση; Το είπα με τη νεολαία υπάρχει θέμα σοβαρό και συνολικό. Έχουμε ευθύνη να τους στηρίξουμε γιατί η κατάσταση τους πιέζει αφόρητα. Κανείς δεν θέλει να κυνηγά 14χρονα. Όμως η αστυνομία δεν έχει επιλογές όταν σκάνε μολότοφ. Είναι λύση το να κάνει τα στραβά μάτια;" τόνισε.

Σε διαδηλώσεις στην Αθήνα στο πρώτο επτάμηνο του 2019, στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «ρίξατε 2.135 χημικά και δακρυγόνα» ανέφερε ο υπουργός. "Από τον Αύγουστο του 2019 έως σήμερα, σε 14 μήνες δικής μας διακυβέρνησης, σε μεγαλύτερο αριθμό διαδηλώσεων έγινε χρήση 778 δακρυγόνων. Δηλαδή στο μισό χρονικό διάστημα, σε λιγότερες διαδηλώσεις ρίξατε τριπλάσια χημικά".


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια