HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κύριε Μπαραλιάκο βουλευτή της ΝΔ ο κύριος Μπαλτάκος που συνομιλούσε με την «Χρυσή Αυγή» σε ποιο κόμμα ήταν ?


Ο κύριος Μπαραλιάκος σαν γνήσιος εκπρόσωπος αστικού κόμματος όντας βουλευτής της ΝΔ, προσπαθεί με δημαγωγικό και πολιτικάντικο τρόπο να αποκομίσει πολιτικά οφέλη για λογαριασμό της κυβέρνησης (όπου ευελπιστεί κάποτε να γίνει μέλος της δίνοντας σε αυτήν καθημερινά εξετάσεις σαν κάλος μαθητής ) από την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τους ναζί της «χρυσής αυγής». 

Ο κύριος Μπαραλιάκος μετατράπηκε ξαφνικά σε όψιμος «αντιφασίστας» όπως και όλο το κόμμα της ΝΔ, όταν για χρόνια  ανέχτηκαν την «χρυσή αυγή»  και δεν είχαν πρόβλημα να συνδιαλέγονται μαζί τους, να βρίσκονται σε κοινές εκδηλώσεις, να την αναγνωρίζουν  σαν κόμμα και όχι σαν ναζιστική συμμορία εγκληματιών. 

Ο κύριος Μπαραλιάκος δεν είχε πρόβλημα όταν τοπικά στελέχη της ΝΔ βρισκόταν μαζί με μέλη και στελέχη της «χρυσής αυγής» σε αντικομουνιστικές γιορτές μίσους όπως αυτή που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στον Κούκο. 

Δεν είχε πρόβλημα  όταν ο εκλεκτός πρώην δήμαρχος της ΝΔ στην Κατερίνη και σήμερα βουλευτής της ΝΔ Σάββας Χιονίδης, καλούσε την «χρυσή αυγή» στο όνομα των πρωτοκόλλων, σε εκδηλώσεις μνήμης και τιμής  δολοφονημένων πατριωτών από τους ναζί Γερμανούς όπως την εκτέλεση των 37 κατοίκων από τον  Άγιο Δημήτριο.   

Δεν είχε πρόβλημα ούτε όταν στα πατριδοκάπηλα συλλαλητήρια της λαϊκής εκτόνωσης  για την «συμφωνία των Πρεσπών»  να διαδηλώνει αυτός και το κόμμα του η ΝΔ μαζί με τους ναζί της «χρυσής αυγής», δίνοντας  τους  ζωτικό χώρο, για να δηλητηριάζουν λαϊκές και νεανικές συνειδήσεις με το φαρμάκι  του ρατσισμού, του φυλετικού μίσους, της μισαλλοδοξίας  και της ξενοφοβίας. 

Αλήθεια κύριε Μπαραλιάκο ο κύριος Μπαλτάκος γενικός γραμματέας της  κυβέρνησης Σαμαρά  το 2012, όταν συμβούλευε τους ναζί της «χρυσής αυγής» τι να ψηφίσουν και τους κατεύθυνε, «αντιφασιστικό» αγώνα έδινε ?  

Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου στο κόμμα της ΝΔ δεν είναι τώρα βουλευτής ?  Που μιλούσε για μια πιο σοβαρή «χρυσή αυγή» που θα μπορούσαν να συνυπάρξουν. 

Είναι δεκάδες ακόμα τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι τμήμα του αστικού πολιτικού  προσωπικού είχε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους ναζί και τους ανεχόταν.

Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αθώωσαν και ξέπλυναν  την ναζιστική δράση της «χρυσής αυγής» από την στιγμή που την νομιμοποίησαν  με την παρουσία τους και  συμμετείχαν από κοινού σε διάφορες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες. 

Είναι χαρακτηριστική και γνωστή πλέον η  φωτογραφία  στο Καστελόριζο που δίπλα στους βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης  Σύριζα – Ανέλ καθόταν ο τότε υπόδικος ναζί  Κασιδιάρης.

Η «χρυσή αυγή» είχε διασυνδέσεις και επαφές με τον κρατικό μηχανισμό και μιλούσε με εκπροσώπους των  αστικών κομμάτων όπου μαζί ψήφιζαν  αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια όπως αξίωναν οι μεγαλοεργοδότες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση ανέδειξε  την «χρυσή αυγή»  εγκληματική οργάνωση, δηλαδή αυτό ακριβώς που είναι ναζιστική οργάνωση και με αποδεικτικά στοιχεία τους καταδίκασε το δικαστήριο. 

Κανένας εφησυχασμός, καμιά αυταπάτη, ότι ξεμπερδέψαμε με την ιδεολογία του φασισμού και του ναζισμού, γιατί οι ρίζες τους βρίσκονται βαθιά μέσα στο ίδιο το σύστημα. 

Το συνεπές λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα που σε αυτό πρωταγωνίστησαν κομμουνιστές,  συνδικαλιστές του εργατικού – ταξικού κινήματος, ριζοσπάστες άνθρωποι, αντιφασιστικές συσπειρώσεις και ανέντακτοι ήταν που συνέβαλε στα μέγιστα για ξεσκεπαστεί το αποκρουστικό πρόσωπο της «χρυσής αυγής», αντιπαλεύοντας την  με όρους πολιτικοιδελογικούς και κινηματικής δράσης και παρέμβασης  στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις σχολές. 

Αυτό το κίνημα όλα αυτά τα χρόνια ανυπότακτα και πρωτοπόρα μαχόταν ενάντια στους ναζί και τους φασίστες, αντιμετωπίζοντας τους σαν  εφεδρική δύναμη  του αστικού πολιτικού συστήματος, που αξιοποιούνταν για την χειραγώγηση του λαού και της νεολαίας, προβάλλοντας παράλληλα έναν απροκάλυπτο αντικομουνισμό, υπηρετώντας σχεδιασμούς του κεφαλαίου και της μεγαλοεργοδοσίας

Αυτό το κίνημα δεν θα σταματήσει  να παλεύει ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό όσο κεκαλυμμένα και να δρα.

 Η εμπειρία δράσης των προηγούμενων ετών μαζί με το αίσθημα της λαϊκής ικανοποίησης για την καταδίκη της «χρυσής αυγής» να αποτελέσει το έναυσμα για νέους κοινωνικοπολιτικούς – λαϊκούς -  ταξικούς αγώνες, πιο μαζικούς, πιο  μαχητικούς, πιο  στοχοπροσηλωμένους, βάζοντας στο επίκεντρο το ίδιο το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, την αστική τάξη, το κεφάλαιο και την εξουσία του, που στις φτερούγες τους υποθάλπουν  τον φασισμό.

Φασισμός είναι ο καπιταλισμός στην πιο αντιδραστική του μορφή και μόνο ως έτσι πρέπει να πολεμηθεί και να τον στείλουν οι λαοί μαζί με το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Σαββίδης Παναγιώτης



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια