-->

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

Βασκικό τσίζκεϊκ: Το γλυκό από τη βόρεια Ισπανία που μοιάζει καμένο αλλά είναι σούπερ λαχταριστό


Όσοι αγαπούν το τσίζκεϊκ να σηκώσουν το χέρι τους! Είναι ένα από τα γλυκά που θεωρούμε κλασικό και λατρεύουμε να το απολαμβάνουμε στο σπίτι ή στο ζαχαροπλαστείο.
Οι περισσότεροι έχουμε δοκιμάσει την αμερικανική έκδοση, με τη μαρμελάδα φράουλας ή κερασιού. Ωστόσο, δεν είναι και η μοναδική. Πρόσφατα είδαμε την ελληνική βερσιόν με σύκα ενώ τώρα ήρθε να προστεθεί άλλη μία στο μενού.

Το βασκικό τσίζκεϊκ. Έρχεται από την βόρεια Ισπανία και συγκεκριμένα από την χώρα των Βάσκων, όπως μαρτυρά και το όνομά του. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι έχει την όψη καμένου, γι’ αυτό και ονομάζεται και burnt cheesecake. Βρήκαμε και δοκιμάσαμε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη και πραγματικά ξετρελαθήκαμε. Είναι πολύ απλή και λαχταριστή.

Δείτε τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε:

ΥΛΙΚΑ
  • 640 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 30 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 6 αυγά, μεγάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, σε θερμοκρασία δωματίου

Unsplash/le-yien-WT8ap_-qmLc

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο και στη συνέχεια, ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα για το cheesecake.
  5. Στη συνέχεια, σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24 εκ. στρώνουμε δύο λαδόκολλες σε σχήμα σταυρού, τις οποίες βουτυρώνουμε, και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα του cheesecake.
  6. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά κι όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το giorgostsoulis.com



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

-->