HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το καθεστώς μεταθέσεων των τρίτεκνων αστυνομικών


Επιστολή, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, αναφορικά με το καθεστώτος μεταθέσεων, των τρίτεκνων αστυνομικών.
Μέσω της επιστολής, που κοινοποιείται στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα και στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο, Μιχαήλ Καραμαλάκη, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επισημαίνει, ότι, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, γίνεται αποδεκτής ενός διαχρονικού αιτήματος τρίτεκτων Αστυνομικών από την Πιερία που μετακινούνται καθημερινά σε όμορους νομούς για την εκτέλεση των καθηκόντων τους με ότι αυτό συνεπάγεται (χιλιομετρική απόσταση, έξοδα μετακίνησης , απομάκρυνση από την οικογένεια, κίνδυνος κρουσμάτων covid-19 λόγω χρήσης Μ.Μ.Μ κ.ά.) και τονίζει την ανάγκη ρύθμισης και εξορθολογισμού του καθεστώτος των μεταθέσεων.

«Είναι εμφανές πλέον ότι το πρόβλημα μετά την αλλαγή του Π.Δ., σύμφωνα με το οποίο οι μεταθέσεις των τρίτεκνων και πολύτεκνων αστυνομικών είναι κατοχυρωμένες, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις κατά τις τακτικές μεταθέσεις, έγκειται στο ότι αντί το Συμβούλιο μεταθέσεων, λαμβάνει αντικρουόμενες αποφάσεις όπως αναφέρονται πιο πάνω, με άνιση μεταχείριση και αντιφάσεις στο σκεπτικό απόρριψης σε όμοια αιτήματα αστυνομικών ακόμα και μεταξύ αυτών των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, ενώ, εφόσον έχουν ικανοποιηθεί μεμονωμένα και επιλεκτικά για κάποιους νομούς αιτήματα πολύτεκνων ή τρίτεκνων αστυνομικών για Διευθύνσεις που θεωρούνται υπερκαλυμμένες ή έστω οριακά καλυμμένες οι οργανικές θέσεις, καταρρίπτεται ο ισχυρισμός ότι οι αστυνομικοί μετατίθενται μόνο σε Διευθύνσεις όπου οι οργανικές θέσεις είναι κενές. Τυγχάνει λοιπόν απόλυτα εύλογο το αίτημά τους, να γίνουν αποδεκτές οι αιτήσεις μετάθεσής τους, ως τρίτεκνοι στον τόπο συμφερόντων τους, η χρονική καθυστέρηση δε της αποκατάστασης της ανωτέρω κοινωνικής αδικίας, έχει ως αποτέλεσμα να εξακολουθούνε να βιώνουνε το άγχος της μελλοντικής μεταθέσεως τους, με ότι αυτό έχει ως επακόλουθο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η κ. Σοφία Μαυρίδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, υπογραμμίζει, ότι, η αποδοχή και επίλυση του αιτήματος αυτού θα βοηθήσει καθοριστικά τις οικογένειες των αστυνομικών, θα αποτελέσει θετικό παράδειγμα συμπεριφοράς της Πολιτείας προς όσους αποφασίζουν σε αυτούς τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά και αξιώνει από την ηγεσία του υπουργείου να ενσκήψει στο πρόβλημα και να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην επίλυση αυτού, αποκαθιστώντας την αδικία και την ισονομία.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια