HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αυτές οι πόλεις είναι ένα βήμα από το lockdown


Στις 23 Οκτωβρίου αναμένεται ο χάρτης να ανανεωθεί οπότε κάποιες πόλεις τις Ελλάδας είναι πιθανό να βγουν από το πορτοκαλί χρώμα και είτε να μπουν στο κόκκινο, είτε να πέσουν σε επικινδυνότητα και να φθάσουν στο κίτρινο. Το κρύο θα δεκαπλασιάσει τα κρούσματα.
Οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας μελετούν μέρα με την ημέρα τα νέα κρούσματα πριν καταλήξουν.

Πάντως πολλές είναι οι περιοχές ανά την επικράτεια σήμερα, που βρίσκονται στο 3ο επίπεδο και μόλις ένα βήμα πριν μπουν σε lockdown, όπως η Κοζάνη εάν δεν περιορισθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Και το ζήτημα είναι ότι με την πτώση της θερμοκρασίας έρχεται και η αύξηση της μεταδοτικότητας. Μάλιστα σε περίπου 10 ημέρες από σήμερα οι ειδικοί αναμένουν κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων λόγω του καιρού.

Οι ειδικοί έχουν δηλώσει, μεταξύ αυτών και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ότι προς το τέλος Οκτωβρίου που θα αρχίσει η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και οι πολίτες θα μπαίνουν σε κλειστούν χώρους, η μεταδοτικότητα του ιού μπορεί να αυξηθεί ακόμη και κατά 10 φορές.

Γι αυτό και λόγω της αναμενόμενης πτώσης της θερμοκρασίας, οι αρχές διατυπώνουν ανησυχία για τις περιοχές που σήμερα βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό. Θεωρούν πως αν δεν περιοριστεί σήμερα η διασπορά του ιού, οι συνθήκες δεν θα ευνοούν αργότερα. Γι αυτό και έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στα σημεία της χώρας που σήμερα είναι στο επίπεδο 3 προκειμένου να περιορίσουν την «επέλαση» του κορονοϊού.

Οι 7 περιοχές της Ελλάδος που βρίσκονται σήμερα σε πορτοκαλί συναγερμό όπου έχουν επιβληθεί και μέτρα περιορισμού είναι:

Ιωάννινα
Τρίκαλα
Καρδίτσα
Καστοριά
Πέλλα
Αχαΐα
Αττική

Tα 16 νησιά που σήμερα παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο με βάση τους παράγοντες που συνυπολογίζουν οι επιστήμονες είναι:

Ύδρα
Πόρος
Σπέτσες
Αίγινα
Αγκίστρι
Ζάκυνθος
Κύθνος
Κέα
Λέσβος
Σάμος
Μύκονος
Σαντορίνη
Ηράκλειο
Σίκινος
Φολέγανδρος
Ίος



Πηγή: healthreport.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια