-->

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News

«Είναι σαν νεκροταφείο»: Οικολογική καταστροφή σε παραλία της Ρωσίας – Όσοι βούτηξαν έπαθαν εγκαύματα (Videos/Photos)


Εκατοντάδες θαλάσσια πλάσματα βρέθηκαν νεκρά σε μια δημοφιλή τουριστική παραλία στην Καμτσάτκα της Ρωσίας.
Οι σέρφερ που συχνάζουν στην περιοχή παραπονέθηκαν, με τη σειρά τους, ότι υπέφεραν από έντονο τσούξιμο στα μάτια – σαν να είχαν εγκαύματα.

Γιατί άραγε συμβαίνουν όλα αυτά; Μετρήσεις από εξειδικευμένα όργανα δείχνουν αυξημένα επίπεδα προϊόντων πετρελαίου στο νερό.

Η Καμτσάτκα είναι μια μεγάλη χερσόνησος, στα ανατολικα της Ρωσίας, η οποία εκτείνεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και τη Θάλασσα του Όκκοτσκ.
Τα πρώτα σημάδια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στη παραλία, που αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο ιδανικό για σέρφινγκ, έγιναν φανερά όταν κολυμβητές άρχισαν να εμφανίζουν ενοχλήσεις μετά από μια βουτιά στον ωκεανό.

«Για εβδομάδες τώρα, όλοι οι σερφερς, μετά από το μπάνιο τους αντιμετωπίζουν προβλήματα στα μάτια» , έγραψε η Yekaterina Dyba, διαχειρίστρια σε μια τοπική σχολή surf. Πρόσθεσε ότι οι κολυμβητές ένιωναν «μείωση της όρασης», καθώς και πυρετό, ναυτία και πονόλαιμο.

Eγκαύματα στον κερατοειδή

«Είχα τα ίδια προβλήματα με τα μάτια μου. Χθες διαγνώστηκα με έγκαυμα κερατοειδούς πρώτου βαθμού. Μου χορήγησαν σταγόνες και αλοιφές και ένιωσα λίγο καλύτερα» έγραψε ένας ντόπιος στο Διαδίκτυο.

Δύο μέρες αργότερα, οι σοκαρισμένοι παραθαλάσσιοι ανακάλυψαν ότι πολλά χταπόδια, καβούρια, αστερίες, σφουγγάρια, αχινοί και άλλα θαλάσσια ζώα ξεβράστηκαν νεκρά. «Είναι σαν νεκροταφείο εδώ» , ακούστηκε ένα άτομο που σοκαρίστηκε βλέποντας το παχύ στρώμα νεκρών θαλάσσιων ζώων που καλύπτει την άμμο.Η Greenpeace κήρυξε την κατάσταση ως «περιβαλλοντική καταστροφή». Οι αρχές διαπίστωσαν ότι η συγκέντρωση των προϊόντων πετρελαίου στο νερό ήταν 3,6 φορές υψηλότερη από την κανονική.Ο ανώτερος αξιωματούχος του περιφερειακού συμβουλίου, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος Alexey Kumarkov είπε στα ΜΜΕ ότι η αιτία του μαζικού θανάτου των ζώων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί - εάν πρέπει να φταίει η ρύπανση και όχι μόνο μια ισχυρή καταιγίδα. ;Οπως αναφέρει το RT , δημιουργήθηκε μια ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και ξεκίνησε μια αναλυτική έρευνα. Αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει την ακριβή αιτία της ρύπανσης. Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Καμτσάτκα είπε ότι τα πλοία που διέρχονται από τον τοπικό κόλπο μπορεί να φταίνε ή ακόμα και «υποβρύχια αντικείμενα» , όπως ένα κινεζικό φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε το 2011.Η παραλία βρίσκεται κοντά σε χώρο στρατιωτικής εκπαίδευσης και μερικές φορές κλείνει εν μέρει λόγω ναυτικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Ωστόσο, ο στόλος του Ειρηνικού της Ρωσίας αρνήθηκε κάθε είδους σχέση με την καταστροφή. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας διευκρίνησε ότι «από τον Ιούνιο, δεν υπήρχαν ασκήσεις με χρήση βαρέου εξοπλισμού ή άλλες ναυτικές ασκήσεις που αφορούσαν πλοία στον κόλπο δίπλα στη μολυσμένη παραλία».Πηγή
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

-->