HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Πήγε να κάνει καταγγελία στη γειτόνισσα και έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ για SMS


Με ιδιαίτερη αυστηρότητα, που σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις αγγίζει και τα όρια της υπερβολής, οι διωκτικές αρχές επιβάλλουν πρόστιμα για την μην τήρηση των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.

Την 26η Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 48.402 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν συνολικά 1.720 παραβάσεις και συνελήφθησαν 2 άτομα.

Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 1.255 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ εκ των οποίων 18 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 23.439 ομοειδείς παραβάσεις.

Βεβαιώθηκαν επίσης 460 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν 449 πρόστιμα των 300 ευρώ και 11 των 150 ευρώ, εκ των οποίων 6 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 11.715 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 10.996 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 719 των 150 ευρώ.

Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα εως και χθες, δύο περιπτώσεις προστίμων που επιβλήθηκαν, αποτέλεσαν αντικείμενο συζητήσεων στους δικηγορικούς κύκλους μετά την υποβολή ενστάσεων από κατάπληκτους πολίτες για την αυστηρότητα των αρχών.

H πρώτη ένσταση αντιρρήσεων υποβλήθηκε ενώπιον του Διοικητή του ΑΤ Ιαλυσού από μια κάτοικο της περιοχής, που την 22α Νοεμβρίου 2020 πήγε εκεί για να καταγγείλει αυτόφωρο έγκλημα εις βάρος της και της επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ διότι κατελήφθη (;;;) να στερείται βεβαίωσης κίνησης.

Οπως κατήγγειλε, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 2 το μεσημέρι, στην οικία της αντιλήφθηκε την ιδιοκτήτρια του διπλανού διαμερίσματος να φωνάζει δυνατά, να βρίζει και να απειλεί την ίδια, τον σύζυγό της και το παιδί τους, επειδή ταϊζουν αδέσποτες γάτες και να τους κατηγορεί ότι το αυτοκίνητό της είναι γραντζουνισμένο εξαιτίας τους. 

Η καταγγέλλουσα αποφάσισε να απευθυνθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού για να της υποβάλει μήνυση για τα διαπραχθεντα σε βάρος της αυτόφωρα αδικήματα της απειλής και της εξύβρισης.

Σκέφτηκε να στείλει μήνυμα στο 13033 για μετάβαση σε υπηρεσία, πλην όμως τέτοια συγκεκριμένη άδεια ή ενημέρωση (για μετάβαση σε Υπηρεσία) δεν υπάρχει (αφού οι 6 λόγοι που αντιστοιχούν στους αριθμούς 1-6 στο μήνυμα 13033 δεν συμπεριλαμβάνουν και την μετάβαση στο ΑΤ για υποβολή μηνύσεως) και δεν ήξερε τι να στείλει και πάνω στην ταραχή της και στην βιασύνη της, δεν το έπραξε μεταβαίνοντας πεζή στο ΑΤ φορώντας την μάσκα της (το σπίτι της βρίσκεται πολύ κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα σε απόσταση 100 μέτρων).

Εκεί βρήκε ήδη την γειτόνισσά της ζητώντας να κάνει μήνυση στον σύζυγό της και σε εκείνη.

Ο αστυνομικός υπηρεσίας τις συνέλαβε και τις κράτησε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού για τα περαιτέρω προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μηνύσεων.

Πριν από την κατάθεση των μηνύσεων, ο αξιωματικός υπηρεσίας ζήτησε να του δείξει το μήνυμα που θα έπρεπε να στείλει στο 13033 και της επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ επειδή δεν το έπραξε.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Καντιδενός.

Η δεύτερη ένσταση υποβλήθηκε ενώπιον του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από μια κάτοικο της Λάρδου.

Το ένα παιδί της φοιτά σε πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο Κρήτης και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 και περί ώρα 01:00 ξεκίνησε με το αυτοκίνητό της από την οικία της στην κοινότητα Λάρδου με σκοπό να στείλει στον γιο της δύο δέματα με ρουχισμό και τρόφιμα.

Περί ώρα 02:45 εισήλθε, οδηγώντας εντός του ελεγχόμενου χώρου του εμπορικού λιμένα Ρόδου και κατευθύνθηκε προς το F/B ΠΡΕΒΕΛΗΣ ΑΝΕΚ LINES , με σκοπό να παραδώσει το εν λόγω δέμα, αλλά μετά από σχετικό έλεγχο ανδρών του Λιμενικού Σώματος της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο ποσού 300 ευρώ.

Τονίζει μεταξύ άλλων στην ένσταση που υπέβαλε δια του συνηγόρου της κ. Κώστα Αβδελή, ότι ως γνωστόν το πνεύμα των μέτρων κατά του κορωνοϊού είναι η αποφυγή άσκοπου συνωστισμού του πληθυσμού για τον περιορισμό μετάδοσης της ασθένειας ενώ εκείνη ως μοναδικό σκοπό είχε να στείλει στον γιο της, όπως περιγράφει είδη πρώτης ανάγκης, για να μειώσει το κόστος διαβίωσής του, αφού οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικά περιορισμένες και με μεγάλες στερήσεις προσπαθούν να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους, για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την μόρφωση.


ΠηγήΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια