HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Όταν κάποτε τιμούσαν - ξεπροβοδίζαν τους νεκρούς ... (από το αρχείο Νικολάου Τομπάκογλου)


Μια άλλη πλευρά όλων αυτών που ζούμε τους τελευταίους μήνες με την πανδημία, μας θύμισε σήμερα ο γνωστός συμπολίτης μας κ. Μανώλης Τομπάκογλου, δημοσιεύοντας φωτογραφίες απο το αρχείο του πατέρα του που διατηρούσε επιχείρηση γραφείου τελετών, την οποία συνεχίζει ο ίδιος.

Την κοινωνική πλευρά της πανδημίας και των όλων όσων ζούμε σήμερα θυμηθήκαμε με τις φωτογραφίες αυτές. Τότε που τιμούσαμε τους νεκρούς μας όπως έπρεπε και τους ξεπροβοδούσαμε στην τελευταία κατοικία τους.

Θλιβερό γεγονός, ναι, αλλά με την αρμόζουσα διαδικασία, και την τιμή που τους έπρεπε. Σήμερα δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ίσως και πιο θλιβερά, γιατί με την πανδημία και τα μέτρα που λαμβάνουμε πια, οι νεκροί μας φεύγουν σχεδόν μόνοι τους. Ο παπάς, και λιγοστοί κοντινοί συγγενής. Για να μην επεκταθούμε και σε άλλες λεπτομέρειες.

Ας ελπίσουμε, ότι όταν θα βγούμε απ' αυτήν την περιπέτεια, και επανέλθουμε στην κανονική ζωή μας θα μπορέσουμε να τιμήσουμε αυτούς που έφυγαν τους τελευταίους μήνες μόνοι τους, αλλά θα μπορούμε να τιμούμε τους νεκρούς μας όπως τους πρέπει και τους αξίζει.

Εικόνες μιας άλλης εποχής:





* Οι φωτογραφίες είναι απ' το αρχείο του κ. Νικόλαου Τομπάκογλου και τις αναδημοσιεύουμε απο τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Μανώλη Τομπάκογλου στο facebook. 



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια


Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!