HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ψηφίστηκε ο νέος προϋπολογισμός σε κλίμα συνεργασίας και καλής θέλησης – Ενωτικός ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των συνδυασμών – Συνεχίζουν τα τεχνικά προβλήματα…


Πραγματοποιήθηκε εχθές η πολυαναμενόμενη, εξ αναβολής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, για την συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021 του Δήμου.

Με τηλεδιάσκεψη ήταν και πάλι, κι έτσι δεν είχαν πρόσβαση ούτε τα τοπικά ΜΜΕ ούτε οι δημότες. Βέβαια έγινε για ακόμη μια φορά μια γενναία προσπάθεια από την ομάδα του Δήμου ώστε να μεταδοθεί ζωντανά μέσω Youtube η συνεδρίαση, αλλά στο τέλος, και αυτή απέτυχε και πάλι, αφού στο τελευταίο ημίωρο χάθηκε ο ήχος και δεν αποκαταστάθηκε ποτέ!

Έτσι δεν μάθαμε ποτέ τον αριθμό των θετικών ψήφων που πήρε ο προϋπολογισμός. Από τα συμφραζόμενα όμως, και από τις αρχικές τοποθετήσεις των επικεφαλής των συνδυασμών, (γιατί τις δευτερολογίες δεν τις ακούσαμε ποτέ) διαπιστώσαμε ένα κλίμα συνεργασίας και κατανόησης.

Η αρχική τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Κουκοδήμου περιείχε συλλυπητήρια προς την δημοτική σύμβουλο κ. Πιπίτσα Μακρίδου για την απώλεια του αγαπημένου  της πατέρα, ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, αλλά και σε όσους ταλαιπωρούνται από την νόσο του κορονοϊού.

Ο κ. Κουκοδήμος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Βουλευτή κ. Σάββα Χιονίδη και το  Υπουργείο Εσωτερικών για τις ενέργειες που έκαναν προκειμένου να επιχορηγηθεί εκτάκτως ο Δήμος Κατερίνης με 400.000 ευρώ για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν με το lockdown και την πανδημία. Συγκεκριμένα ακούσαμε τον κ. Κουκοδήμο να λέει: «Σάββα σ’ ευχαριστώ πολύ για τις παρεμβάσεις που έκανες στο Υπουργείο». Ο Δήμαρχος έκλεισε την εισαγωγή του με την ευχή για υγεία, αλλά και την παράκληση προς όλους να τηρούνε όσο μπορούνε περισσότερο και καλύτερα τα μέτρα και τους κανόνες υγείας ώστε να παραμείνουν υγιείς και δυνατοί και να κάνουν Χριστούγεννα στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους.

Στο ίδιο περίπου κλίμα ήταν όμως και οι τοποθετήσεις όλων των επικεφαλής των συνδυασμών. Μετά την εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Μορφακίδη, οποίος παρουσίασε περιληπτικά τον προϋπολογισμό, ξεκίνησε η ουσιαστική κουβέντα γύρω απ’ αυτόν.

Την συζήτηση ξεκίνησε και πάλι ο Δήμαρχος κ. Κουκοδήμος, τονίζοντας τις δύσκολες συνθήκες, την οικονομική κρίση που έφερε μαζί του ο κορονοϊός, όπως επίσης και την ταμειακή δυσχέρεια του Δήμου λόγω της αδυναμίας των δημοτών ν’ ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λόγω της κρίσης, αλλά και την έλλειψη προσωπικού λόγω της αρρώστιας αλλά και των ειδικών αδειών του προσωπικού. «Σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης λειτουργεί ο Δήμος εδώ και έναν περίπου χρόνο…» είπε χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο της εισήγησής του. «Παρ’ όλα αυτά σταθήκαμε όρθιοι και στην λειτουργία του Δήμου, αλλά και σε έργα όπως επίσης και στην καθημερινότητα…» συνέχισε σε άλλο σημείο.

Ειλικρινή, αντικειμενικό και εφικτό, με σκοπό ν’ ανταπεξέλθει στις παρούσες, αλλά και άμεσα μελλοντικές ανάγκες του Δήμου, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο κ. Κουκοδήμος. «Στοχεύει στην εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου χωρίς να στερεί καμία από τις ήδη υπάρχουσες παροχές προς τους δημότες…» ανέφερε ο Δήμαρχος «…ενώ παράλληλα δίνει και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας με δεκάδες έργα και υπηρεσίες που έχουν εξασφαλισμένους πόρους.»

Κλείνοντας την αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος, κάλεσε όλες τις παρατάξεις ν’ αγκαλιάσουν και να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα στους δημότες και κοιτώντας τους στα μάτια, ότι ενωμένοι θ’ αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα του τόπου. (δείτε εδώ)

Σ’ ενωτικό κλίμα, με τις δικές τους παρατηρήσεις όμως για τον προϋπολογισμό, ήταν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των άλλων συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, πράγμα ενθαρρυντικό βέβαια. Η γενική εικόνα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν πολύ καλή, χωρίς παρεκτροπές και διαμάχες, με εξαίρεση την τοποθέτηση του κ. Τσουπέη (ΚΚΕ) η οποία εκτός από μακροσκελής ήταν και λίγο εκτός θέματος.

Στα τελευταία όμως 27 λεπτά χάσαμε εντελώς τον ήχο από την συνεδρίαση με αποτέλεσμα δυστυχώς, να μην ακούσουμε όλες τις δευτερολογίες, αλλά και να μην μάθουμε ποτέ πως κατέληξε η ψηφοφορία. Ευχόμαστε την επόμενη φορά (αφού πλέον είναι σχεδόν σίγουρο ότι θ’ ακολουθήσουν αρκετές συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη λόγω των επικρατούντων συνθηκών), να διορθωθούν όλα τα τεχνικά προβλήματα για να μπορούμε επιτέλους κι εμείς οι δημότες να παρακολουθούμε τα ενδιαφέροντα δημοτικά συμβούλια.

Παρακολουθήστε (όσο μπορείτε, και με πολύ υπομονή και κατανόηση) την χθεσινή συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Κατερίνης:

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια